Yeni Başlayanlar İçin Ghost of Tsushima Rehberi

Dikkat etmeniz gereken püf noktaları

Ghost of Tsushima siz bu yazıyı okurken çıkışını yapmış olacak. İncelememiz çoktan yayına girdi ama sizi Tsushima’daki Moğol işgaline karşı savunmasız yollamak içimize sinmedi; oynarken gözümüze çarpan ve sizlerin de işine yarayabilecek bazı noktaları derlemek istedik. O yüzden buyurun Samuraylığın püf noktalarına!

    İlk geliştireceğiniz zırh Yolcu Giysisi olsun ve bilhassa başlarda ya da açık dünyada öylesine gezerken genellikle onu kuşanmaya çalışın. Yakınlarda Moğol Eserleri ve diğer çeşitli önemli nesneler varken elinizdeki gamepad’in titremesini sağlıyor. Ayrıca etrafı keşfederken de daha etkili.

    Harita kapalı olduğu için gidecek bir yer bulamıyorsanız bir yükseltiye çıkıp gökte tüten dumanları arayın. Genellikle Moğol birlikleri gittikleri yeri yaktıklarından çok uzaktan yerlerini belli ediyorlar.

Ghost of Tsushima 20200701220329Ghost of Tsushima 20200701223316

    Giydiğiniz zırhın oyun stilinizle iyi uyuştuğundan emin olun. Eğer göğüs göğüse çarpışmayı seviyorsanız Samuray Klanı Zırhı başlarda çok işinizi görecektir. Düşman kamplarına girmeden Teke Tek dövüşe girişmeyi seviyorsanız Sakai Klanı Zırhı, okçuluk yapacaksanız Tadayori’nin Zırhı, Hayalet silahlarına abanacaksanız Kensei Zırhı gibi belli alanlara odaklanan veren zırhlar gerçekten de oynayış performansınızı ciddi etkiliyor.

    Tsuşima’da gezinirken altın bir kuş gördüğünüzde mutlaka peşine takılın. Sizi en yakın etkinlik ya da ilginç bölgeye götürüyorlar.

    Sizi Inari Mabetleri’ne götüren tilkileri sonrasında sevip okşamayı ihmal etmeyin.

Ghost of Tsushima 20200703112512

    Kapalı bulutlar ya da yağmurlu hava canınızı sıkıyorsa çıkartıp biraz flüt çalın. Flütünüz hava durumunu değiştirebilme gücüne sahip.

    Dövüşlerde önce okçuları aradan çıkartın. Siz diğer düşmanlarla uğraşırken güvenli bir mesafeden en çok canınızı sıkacak olanlar genellikle onlar oluyor.

    Özellikle oyunu ilk safhalarında aktif olarak düşman kamplarını arayıp önderlerini kesmek işinize yarayabiliyor. Zira belli bir sayıda önder kestikçe yeni “duruşlar” öğreniyorsunuz. Bu duruşlar oyundaki birçok düşmana karşı dövüşmenizi çok etkiliyor. Mesela Taş Duruşu kılıçlı düşmanlara, Su Duruşu kalkanlılara, Rüzgâr Duruşu baltalı ve kargılılara, Ay Duruşu ise iri düşmanlara karşı çok etkili. Uygun düşmana karşı uygun duruşa geçip üçgen tuşuna atalı saldırılarla defansını çok hızlı bir şekilde kırabiliyorsunuz.

Ghost of Tsushima 20200705125331Ghost of Tsushima 20200706192106

    Ana hikâyeye devam etmekte çok da acele etmeyin. Karakter hikâyeleri hem yanınızdaki karakterlere ısınmanız açısından hem de ödülleri açısından çok faydalı. Özellikle Altın – İpek gibi normalde zor bulunan materyalleri de en çok buralardan kazanacaksınız.

    Eğer bir zırhı ya da silahı geliştirmek için nadir bir materyalden 1 ya da 2 tane gibi düşük miktara ihtiyaç duyuyorsanız haritadaki Tuzakçıları bir kontrol edin. Biraz tuzlu da olsa sınırlı olarak bu materyallerden satabiliyorlar.

    Daha çok ve hızlı malzeme toplamak için Inari Nazarlığı’nı kullanabilirsiniz.

    Etrafta fazlaca bulunan materyalleri belli bir toplama sınırınız var. Mesela çantanızdaki bambular 500’e yaklaşmaya başladığında gidip bir kısmını kullanın ya da satın.

Ghost of Tsushima 20200709153701

    Çiçekleri gördüğünüzde kaçırmadan alın. Bunlarla Bezirgânlardan yeni zırh renkleri satın alabiliyorsunuz.

    Düşman kamplarına girerken etrafı Keskin Kulak yeteneğiyle kolaçan etmeyi unutmayın. Düşmanın nerede olduğunu bilirseniz ona göre hareket etmeniz de kolay olur.

    Düşman kamplarına sızdığınızda sizden istediği ekstra görevleri de yapmaya çalışın. Böylece Destanınız daha çok büyür.

    Özellikle düellolarda karşınızdaki düşmanın sersemlediğini gördüğünüz anda Gök Çalması özelliğini yapıştırın.

    Özellikle kritik dövüşlerde bütün Azim’lerinizi özel yeteneklerinizde harcayıp kendinizi savunmasız bırakmayın. Canınız azaldığında iyileşmek için yine Azim’e ihtiyacınız olacak; ona göre hareketlerinizi önden planlayın ve dövüşün gidişatına göre adapte olun.

Ghost of Tsushima 20200703195813

    Eğer işinizi gizlilikle halletmek istiyorsanız büyük çiçek tarlalarından her geçişte Sanrı Çiçeği ve Zehirli Çiçek stoklarınızı doldurun. Sanrı Okları ve zehirli okları verimli kullanırsanız koca bir kampı gizlendiğiniz yerden çıkmadan rahatlıkla temizleyebilirsiniz.  Tüftüf oklarını ağır zırhlı düşmanların zırhlarının az ya da zayıf olduğu noktalara atın; direkt zırhın üzerine atarsanız sekiyorlar. Sanrı okları için de tercih ettiğiniz hedef genellikle en güçlü ve hasar verebilecek olanlar olsun.

    Eğer Sektirme ya da Kusursuz Atlatma gibi hareketlerin zamanlamasını tutturmakta zorlanıyosanız zorluk seviyesini düşürmeniz bu hareketlerin zaman aralığını uzatacaktır. Yok, zorluk seviyesini düşürmeden o aralığı biraz daha uzatmak istiyorum derseniz Mizu no Kami Nazarlığı’nı kullanabilirsiniz.

Ghost of Tsushima 20200713155849

   Çok sıkıştığınız durumlarda ortama bir Sis Bombası atarak düşmanlarınıza suikast uygulamaktan çekinmeyin hiç. İlerleyen seviyelerde canınızı da biraz dolduruyor hem.

   Savaş sonrasında Azim özelliğiniz tükendiyse yerde sürünen düşmanların acısını dindirerek Azim göstergenizi doldurabilirsiniz.

    “Cooper Clan Cosplayer” trophy’sini almak için uygulamanız gereken kıyafet kombosu şu şekilde: Sinsi Tanuki (Sly Tanuki), Eğri Tırpan Başbağı (Crooked Kama Headband), Hırsız Sargısı (Thief’s Wrap), Gosaku’nun Zırhı (Okyanusun Muhafızı boyasıyla). Bunların çoğu kolaylıkla bulunabilen kozmetikler ancak Eğri Tırpan Başbağı kolaylıkla gözden kaçabiliyor. Onu elde etmek için de Jogaku Tapınak Gölü'nde gördüğünüz en yüksek binanın tepesine kanca atarak tırmanmak isteyebilirsiniz. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum