Sony, Demon's Souls Remake PC'ye Gelmeyecek Diyor

Bir öyle, bir böyle

Dün akşam PS5 Showcase'te Demon's Souls fragmanının yayınlanmasının ardından oyunun platformlarıyla ilgili büyük bir karmaşa yaşandı. Aslında buna Demon's Souls fragmanı haberinde de değinmiştim ama arada kaynamasın diye bir kez daha üzerinden geçmekte fayda var.

Demon's Souls Remake'in PlayStation 5'in çıkış oyunlarından biri olacağının belli olması tabii ki heyecan vericiydi, ama asıl büyük gelişme fragmanın sonunda oyunun PC'de geleceğinin duyurulmuş olmasıydı. Hatta ben de fragmanı izlerken "Dark Souls 3 motoruna ne kadar benziyor, ne var yani PC'ye de getirseniz" diye düşünüyordum :)

PlayStation'ın YouTube kanalında da ayrı olarak yayınlanan fragmanın sonundaki bu ibareye ben de dahil olmak üzere PC oyuncuları bir hayli sevindi, çünkü uzun yıllardır umduğumuz bir şeydi. Sonuçta RPCS3 emülatörüyle 2K grafiklerle Demon's Souls oynayabiliyoruz ama neden Remake'i de gelmesindi ki?

Ancak sonra PlayStation, ilgili videoyu kanalından kaldırdı ve bu sabaha kadar da geri yüklemedi. Bu sabah yüklenen videonun ise sonundan o cümle çıkarılmıştı.

Sony, Kotaku'ya yaptığı açıklamada bu cümlenin insani bir hatadan kaynaklandığını, Demon's Souls Remake'in PlayStation 5'e özel bir oyun olacağını ve o şekilde kalacağını söyledi.

Daha sonra PCGamer da Sony'den aynı cevabı almış, ama daha önce Death Stranding'de de benzer cevaplar aldıkları için "tamam exclusive ama acaba Death Stranding gibi süreli exclusive mi?" diye sormuşlar. Sony buna da son derece düz bir cevap vererek, "Demon's Souls, PlayStation 5'e özel bir oyun" demiş.

Bilmem siz ne düşünüyorsunuz ama ben bunun basit bir hata olduğunu sanmıyorum. Sonuçta bu fragmanlar hiç mi kontrol edilmiyor, hiç mi gözden geçirilmiyor diye düşünüyorum. Sony'nin daha geçenlerde "birinci parti oyunlarımızı PC'ye de getirmeyi düşünüyoruz" dedikten sonra buna Demon's Souls ile başlaması hiç de şaşırıtıcı olmazdı. Ancak düşündüğüm kadarıyla bunu şimdiden açıklamak istemiyorlar, çünkü o zaman insanlar "nasılsa bu da PC'ye gelecek, neden PS5 alayım" diye düşünebilirler.

Yani PC oyuncuları için bence biraz daha sabretmemiz gerekecek, umarım yanılmıyorumdur.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum