Kojima Productions, Yeni Oyun İçin İş İlanına Çıktı

Bu sefer bizleri neler bekliyor acaba?

Hideo Kojima oyun dünyasının en popüler simalarından. Hakkında en çok ihtilafa düşülen isimlerinden birisi olduğunu söylemek de mümkün; kimileri dahi olduğunu düşünüyor, kimileri ise fazla abartıldığını. Ne olursa olsun, yaptığı işlerin gündem oluşturduğunu söylediğimde ciddi bir itiraz gelmeyeceğini düşünüyorum.

Konami’den ayrıldıktan sonra bağımsız yapımcı olarak yoluna devam eden Kojima, ilk oyunu Death Stranding’i oyun severlerle buluşturdu ve sonrasında sıradaki oyun için çalışmalarına başladı. Bu oyunun nasıl bir oyun olacağı, adı sanı henüz belli değil. Hatta ne tür bir oyun olacağını da bilmiyoruz. Sık sık korku oyunlarından bahsetmesi, yarım kalan işi Silent Hill’in boşluğunu doldurmak isteyebileceğini düşündürüyor. Ama sonuçta söz konusu Kojima ise, her şey mümkün :) Death Stranding için oluşturduğu evreni tek bir oyunla rafa kaldırmak ister mi, bu da ayrı bir soru işareti. Dolayısıyla resmi bir duyuru yapmadıkça planının ne olduğu hakkında bir çıkarım yapmamız zor.

Şu aşamada net olan şey yeni oyun için işe alımlara başlanmış olması. Kojima Productions Twitter hesabından yapılan bir duyuruyla Tokyo’daki stüdyo için işe alımlara başlandığı ilan ediliyor. Oyun programcısından sistem programcısına, teknik sanat tasarımcısından, yapay zeka ve ses tasarımcılarına, yazarlardan yerelleştirme uzmanlarına kadar pek çok alanda yeni isimler arıyor Kojima.

Hideo Kojima’nın sıradaki oyunu nasıl bir şey olacak bakalım. Merakla bekliyoruz, çok yakından takipteyiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum