Hearthstone'un Düellolar Modunu Herkesten Önce Oynadık

İlk izlenimlerimiz

Siz bu satırları okuduğunuz sırada Hearthstone’un yeni oyun modu Duels duyurulmuş olacak. Biz ise yaklaşık 1 hafta önce yaptığımız basın deneyimdeki heyecanın etkisinden çıkmış olur muyuz inanın bilmiyorum.

Battlegrounds’un başarısı, daha önceleri Hearthstone’a farklı modlar getirmeye sıcak bakmayan Blizzard’ı etkilemiş olsa gerek ki zamanında tek kişilik içerikte gördüğümüz Dungeon Run’lara çok benzeyen Duels yüzünü gösterdi. Hearthstone’u oynamak için oldukça heyecan verici olduğunu düşündüğüm bu modu, aralarında Patrick Nagle'ın (Nat Pagle’ın ta kendisi!) da bulunduğu diğer yapımcılarla bir arada oynama şansı yakaladık.

Patrick Nagle ile olan konuşmalarımızdan daha sonra uzun uzadıya bahsedeceğiz lakin önce modun kendisinden bahsetmek gerekiyor. Duels pek çok yönden üst seviye Ranked oyunları veya Arena kadar zorlamayacak, oyuncuya serbestlik tanıyacak bir oyun modu olarak düşünülmüş.

Moda giren oyuncular her sınıf için mevcut kahramanlardan birini seçiyor, sonra da o sınıfa ait özelliklerden birini seçiyorlar. Bunlar bilindik sınıf özelliklerinden sayılmazlar. Örneğin Hunter kahramanı Professor Slate’in denediğim özelliği doğrudan 2 hasar verdiği gibi, board’daki minionlardan birinin de hasarını arttırıyordu. Özel gösterimde henüz her sınıf için sadece bir özellik aktif olsa da, uzun vadede her sınıfın toplamda üç açılabilir özelliği olacak. Bu liste elbette dönem dönem yeni kahramanlar ve özelliklerle değişiyor olacak.

Duels oynamaya karar veren bir oyuncunun öncelikle kendine yeni bir deste yaratması gerekiyor. Deste oluşturmak ranked veya arena gibi zorlayıcı değil, zira ilk deste için birbirinin aynısı olmayan 15 kart seçmek gerekiyor. Arena gibi verilen kartlar arasından seçim yapmak gibi bir durum da yok.

Klasik ve temel setlere ek olarak Scholomance Academy, Curse of Naxxramas ve One Night in Karazhan destelerindeki kartların tamamını keyfinize göre kullanabiliyorsunuz. Her seans için toplamda 3 canınız var, yani üç el kaybettiğinizde Duels sizin için bitmiş oluyor. Bu durumda en kötü durumda bile üçer el oynamış oluyorsunuz ki bu da farklı hazineler ve loot bucket'larla destenizi geliştirebileceğiniz anlamına geliyor. Yani ilk etapta zayıf kalan bir destenin bile doğru hazineler ve ek kartlarla güçlenip oyunu çevirme ihtimali var.

Seçili profesyonel oyuncu ve yayıncılarla yaptığımız test yayınında da başıma aynen bu geldi aslında. İlk elde aldığım utanç verici bir mağlubiyetin ardından tekrar toparlayamayacağımı düşünmüştüm ama durum böyle olmadı. Her el masadaki bir kartımın değerini arttıran hazine ve Death Rattle kartları bir anda şansımın dönmesini sağladı.

Elbette bu noktada da işlerin dönmesini sağlayan değişikliğin benim şansım mı, yoksa gelen güçlü kart paketleri mi olduğu sorusu ortaya çıkıyor. Patrick Nagle önerilen kartların ve hazinelerin oyuncunun destesine uygun olarak çıktığını ve hatta çok kart olması durumunda “kart istemiyorum” seçeneğinin de olduğunu, yani oluşan şans faktörünün de bir nebzeye kadar dengelendiğini belirtti.

Duels modunun bir güzelliği de aynı arena modu gibi ödüllere sahip, altın veya para karşılığında açılabilen “Heroic” modunun oluşu. Bu mod normal oyun moduyla aynı şekilde işliyor ve aynı arenada olduğu gibi galibiyet sayısına göre belirlenecek ödülleri alabiliyorsunuz. Doğru desteyle 12 galibiyet alıp efsanevi kartları toplamak imkânsız sayılmaz yani.

Şu an çevremde “Hearthstone” oynamayıp Battlegrounds oynayan onlarca yeni oyuncu olduğunu düşündüğümde, yapılması gereken bir sonraki adımın onların asıl oyuna girmesine olanak verecek Duels olması çok da uçuk bir fikir gibi gelmiyor. Yaklaşık 1.5 saatlik Duels maçları sonrasında bu modun da en az Battlegrounds gibi tutacağını düşünsem de, Ranked ve Arena’nın popülerliğini ne derece etkileyeceğini merak etmediğimi de söyleyemem.

Hearthstone oyuncuları 12 Kasım'dan itibaren yeni modu denemeye başlayabilecekler, Duels Beta ve Duels 1. Sezon başlangıcı ise şimdilik 17 Kasım olarak belirlenmiş durumda.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum