Crysis Remastered'ı En Üst Ayarda 4K/30 Çalıştırabilecek Bir Kart Yokmuş

İddialı bir söylem

Crysis Remastered, yarın oyuncularla buluşuyor. Orijinal oyunun üzerinden 13 yıl geçtikten sonra bu sefer de yenilenmiş ve tamamen remaster edilmiş versiyonunu oynayacağız Crysis'in ve herkesin aklında aynı soru var: yine bilgisayarımız eriyecek mi?

Görünüşe göre bu sorunun cevabı evet :) Konsol versiyonlarını bir kenara bırakalım, çünkü Crysis en iyi görsel performansı PC'lerde verecek. Bildiğiniz gibi oyunda tüm ayarları sonuna kadar zorlayacak "Crysis'i Çalıştırabilir Mi?" modu da mevcut.

Crysis Remastered'ın proje lideri Steffen Halbig bu modda nasıl bir performans bekleyebileceğimiz sorusuna "4K'da oyunu bu modda 30 FPS çalıştırabilecek bir kart mevcut değil" diyor. Nvidia'nın yakın zaman önce tanıttığı 3000 serisi yeni ekran kartları da bu tanımlamaya dahil üstelik.

Halbig bu modun isminin başlangıçta şaka olarak ortaya atıldığını ama sonra performansı yerlerde süründürürken grafik ayarlarını maksimuma dayayacak böyle bir mod hazırlamaya karar verdiklerini söylemiş.

Yarın oyun çıktığında bu ayar seviyesinde nasıl bir performans alacağımızı kendi gözlerimizle göreceğiz. Ben 2K'da kaç FPS göreceğimi merak ediyorum açıkçası, sonucu sizlerle de paylaşırım :)

YORUMLAR
crusader-35
20 Eylül 2020 11:12

Desenize kasıntı bir oyun motorumuz var diye.Bunu Wolcen : Lord of Mayhem oyununda da tecrübe ettik.Bırakın bu Ali Cengiz oyunlarını.

Ghost AssassiN
18 Eylül 2020 19:21

Şimdiden iadeler başladı, hissedebiliyorum. :)

sSnake
18 Eylül 2020 10:43

Grafikler öyle ahım şahım günmüz seviyesinde bir triple A kalitesinde olmaktan ziyade teknik olarak eski versiyonuna nazaran günümüz standardındaki daha pahalı grafik hesaplama opsiyonları kullandığı için böyle bir durum çıkıyor ortaya. Bu nesilde herhangi bir oyunu 8k ve hatta 4k çözünürlük zorlasan çakılmalar oluşur zaten performansta, hele ki bir de 4k kaplama eklemişlerse ultra ayar için. Bana kalırsa daha çok kasıtlı olarak düşünülmüş performans canavarı ünvanını korumak için yapılan bir marka PR çalışması gibi.

The Shadow
18 Eylül 2020 08:35

İlk oyun çıktığında da aynı şey söylenmişti. Yeni kartlar çıkmaya başladıkça anlaşıldı ki aslında optimizasyon sıkıntısı var. Bence aynı şey yine var ve bunun üzerini örtmeye çalışıyorlar. Birkaç seneye ne olduğu anlaşılır.

Parolamı Unuttum