Twitch'e 17 Günde Tam 20.000 Dolar Harcayan Çocuğun Ailesi, İade Almayı Başardı

Günümüz kuruyla 146.000 TL.

Hepimiz zaman zaman farkında olmadığımız harcamalar yapabiliyoruz. Fakat henüz reşit olmamış bir bireyin ellerinde kredi kartları adeta bir silaha dönüşüyor. İşte bu silahlardan biri de, birazdan sizlerle paylaşacağımız ailenin başına çekilmiş.

Hikayedeki kişilerin haklarını korumak adına isimlerini açıklamayan Dotesports, yaklaşık 17 günde tam 20.000 dolar harcayan çocuğun annesi ile görüşme fırsatı bulmuş. Bu paranın tamamını Twitch'e yatıran minik dostumuzun Tfue, Gorb, Ewokttv, Atlanta Falcons QB'si Kurt Benkert ve Miami Heat'in oyuncusu Meyers Leonard'ın da aralarında bulunduğu isimlere bağış gönderdiği ifade edilmiş.

Harcamaları fark eden aile bireyleri ilk olarak Twitch'in kapısını çalsa da istedikleri geri dönüşü alamamış. Olaylı ailenin annesinin verdiği ifadelere göre Twitch, bu başvuruları ve talepleri dinlememiş. Hatta aile bireyleri Twitch CEO'su Emmet Shear ve Amazon'un yasal işlerle ilgilenen ekiplerine bile ulaşmaya çalışmış.

Twitch yetkililerine ulaşamayan sorunlu anne, en sonunda online bir form doldurarak hesabın kapatılmasını sağlamış. Böylece banka işlemlerini durdurmayı başaran aile, Twitch'in ortağı Xsolla sayesinde kaybettikleri 20.000 doların 19.870 dolarını geri almayı başarmış. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum