Yeni Başlayanlar İçin Fall Guys: Ultimate Knockout Rehberi

Jelibonlar kapışıyor

Televizyonlarda sıkça gördüğümüz parkur yarışmalarını daha eğlenceli ve fizik kurallarından arındırılmış bir şekilde karşımıza çıkarmayı hedefleyen Fall Guys: Ultimate Knockout hem beta sürecinde, hem de oyun çıkışıyla beraber beklenilenden çok daha fazla ilgi gördü. Öyle büyük ilgi gördü ki sunucular bu ilgiyi karşılayamadı, oyuna giriş yapmak hala daha zor. 

Fall Guys, jelibon adamlar olarak yarıştığımız 60 kişilik ilginç ve tatlı bir battle royale oyunu olsa da oyuna başladığınızda deneyim ettiğiniz o sıkı rekabet ortamı oyunun bütün o tatlı ve şirin imajını süpürüyor. Bu renkli karakterlerle cıvıl cıvıl parkurlarda koşmak düşündüğünüzden çok daha heyecanlı ve gergin geçerken baştaki rahatlık yerini bitiş çizgisine ilk ulaşma arzusuna ve hırsına bırakıyor. Oyun boyunca birçok farklı harita ve modda karşımızdaki 59 jelibon düşmanımızı yenmek ve yarışlardan galip çıkmak düşündüğünüz kadar kolay değil. Bu yazıda ise sizlerin işini kolaylaştırmak için bazı Fall Guys püf noktalarını sizlere paylaşacak ve taçları toplamanızı kolaylaştırmaya çalışacağız.

Fall Guys, bizlere sunduğu 24 farklı oyun modunu 4 farklı kategoriye ayırıyor: Yarış, hayatta kalma, takım ve final oyunları. 5 turdan oluşan oyunlar genelde yarış kategorisine dahil modlarla başlıyor. Yarış oyunları tamamen bireysel rekabet üzerine kurulu. Size sunulan parkurları hızla tamamlayarak diskalifiye olmamaya çalışırken ise dikkat etmeniz gereken birkaç önemli nokta var.

- Zıplamak ve Zamanlamak -

Doğru zamanda zıplamak Fall Guys için vazgeçilmez bir hareket. Birçok hareketli engelin size hızla yaklaştığı Dizzy Heights, The Whirlygig ve Hit Parade gibi modlarda üzerinden atlayabileceğinizi düşündüğünüz engellerin size yeterince yaklaşmasını bekledikten sonra acele etmeden doğru zamanda zıplamak oyunun yalnızca yarış değil, diğer kategorilerinde de size taç kazandıracak cinsten bir hamle. Zıplamak için doğru zamanı bekleyin ve sağa sola çarpmadan hedefinize ulaşmaya çalışın.
 
- Sabır -

Özellikle yarış oyunları boyunca ekranın sağ üst kısmında kazananların sayısını görmek gerçekten oyuncuyu stres altında bırakabiliyor ve bu stresin bir sonucu olarak genelde oyuncu paniğe kapılıp hızla rakiplerini geçmeye çalışıyor. Fall Guys her ne kadar hızlı bir oynanışa sahip olsa da oyunun bir diğer püf noktası da sabırlı olmak. Door Dash oyununda ilk açılan kapıdan koşturmak yerine biraz sabredip ve şansınızın da yaver gitmesini umarak yeni bir kapı aramalısınız, yoksa açılmış olan tek kapıda oluşan kalabalık sizi çok yavaşlatır. Roll Out oyununda ise sürekli dönen silindirler arasında geçiş yapmakta aceleci olmamalı, mümkün olduğunca en tenha silindiri seçip ona geçiş yapmalısınız. Bir final oyunu olan Hex-A-Gone oyununda hızla yıkılmakta olan altıgen platformlarda son ana kadar beklemeli ve böylece hareket alanınızı arttırmalısınız. Platform odaklı modların yanı sıra birçok uçan yer arasında atlamamız gereken bazı modlarda da sabırlı olmalı ve bazen kalabalığın önünüze geçmesine izin vermelisiniz böylece uzun vadede avantajı elde edebilirsiniz.

- Süzülmek ve Yakalamak -

Bolca zıpladığımız Fall Guys’ta yapabileceğimiz tek hareket zıplamak değil. Zıplamanın yanında daha uzak mesafelere erişebilmek için Max Payne misali havada süzülebiliyor veya rakiplerimizi yakalayarak rekabeti arttırabiliyoruz. Uzun mesafeler arasında atlamamız gereken modlarda süzülmek çok işe yararken yarışlarda veya takım oyunlarında rakiplerinizin işlerini yakalama ile zorlaştırabilirsiniz. Yakalama özelliği ile düşmanları yakalamakla kalmayıp, zıplanılması gereken bazı yüzeylere riske girmeden tırmanabilirsiniz.

- Çevreyi Kullanın -

Yarışmanız boyunca çevreyi iyi kullanmak çoğu zaman galibiyete giden yolu kısaltıyor. Özellikle yarışma kategorisine dahil olan modlarda çevrede bolca bulunan şişme engellere doğru zamanda atlamak sizi rakiplerinizin birkaç parkur ilerisine atabilir. Ancak bu engelleri kendinize bir kısa yol olarak kullanırken yönünüzü düzgün ayarlamazsanız sizi daha geriye atma ihtimali de bir hayli yüksek.

- Takım Oyunu Önemlidir -

Takım kategorisine dahil olan modları kazanmak için oyunun başlangıcında kendini belli eden ve önde duran jelibon dostunuzu lider olarak kabul etmeli ve takımın hareketlerine uymalısınız. Bunu yapamıyorsanız oyunun başlangıcında çok vakit kaybetmeden stratejinizi belirlemeli ve liderliğinizle ön plana çıkmalısınız. Eğer lider olamadıysanız takım oyunlarında sürü psikolojisi gereği ekibi takip etmelisiniz.

 

- Kurallar Çiğnenmek İçin Var -

Her ne kadar takım oyunlarında bir sürü gibi ilerlemek kazanma şansınızı arttırsa da takımdan ayrı yalnız bir kurt rolüne bürünmek de riskli ama zaman zaman oyun kazandıran bir hareket. Kendi takımınızın kalesine yumurta taşımak yerine düşmanın kalesinden yumurta çalabilir veya rakiplerinizin canla başla çıkışa yuvarlamaya çalıştığı dev güllelerin karşısına bir engel olarak çıkıp yollarını şaşırtabilirsiniz. Takım kuralları da çiğnenmek için vardır.

Umarım bu eğlenceli ve bol jelibonlu yarışmayı sizler için kolaylaştırabilmiş, değindiğimiz noktalarla Fall Guys’da sizi galibiyete bir adım daha yaklaştırabilmişizdir. Sağlıkla kalın, oyunla kalın.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum