TikTok'u Almayı Planlayan Microsoft'un Değeri 77 Milyar Dolar Yükseldi

Söylenti etkisi

Dünyanın en büyük teknoloji devlerinden Microsoft geçtiğimiz günlerde TikTok uygulamasının Amerika ve diğer ülkelerdeki işletme haklarını satın almayı planladığını açıklamıştı. Sadece bu plan bile firmanın değerini ciddi ölçüde arttırdı diyebiliriz.

Business Insider'ın haberine göre bu haberleri takiben Microsoft hisseleri %5 civarında değer kazanmış durumda. %5 değer kazancı zaten başlı başına önemli bir miktar ama Microsoft'un toplam pazar değerini düşünürsek bu artış çok ciddi bir parasal değere karşılık geliyor: tam tamına 77 milyar dolar. Bu çok sayıda ülkenin GSMH değerinin bile oldukça üstünde bir sayı.

Bu artışla birlikte Microsoft'un pazar değeri de 1.6 trilyon dolara yükselmiş oldu.

Microsoft, TikTok'un sahibi ByteDance ile satın alma görüşmelerini sürdürüyor ve bu görüşmelerin 15 Eylül'e kadar tamamlanması bekleniyor. Twitter da TikTok'un Amerika'daki işletme haklarını almak için devreye girmişti, bunun dışında Apple, Google ve Facebook da konuyla ilgilendiklerini açıklamıştı ama aralarında en ciddi durumda olan Microsoft.

Microsoft'un anlaşmanın imzalanması halinde 10 ile 30 milyar dolar arasında ödeme yapacağı söyleniyor. Microsoft, LinkedIn'i satın almak için 26.2 milyar dolar, Skype için 8.5 milyar dolar, Minecraft için ise 2.5 milyar dolar ödemişti.

ABD Başkanı Donald Trump, 15 Eylül'e kadar Amerika'da işletmesi bir Amerikan firması tarafından satın alınmış olmazsa Çin merkezli ByteDance tarafından işletilen TikTok'un Amerika'da banlanacağını açıklamıştı.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum