Steam Yaz İndirimleri Tavsiyeleri – 20 TL Altında Oyunlar

Üçüncü listemizle yola devam...

Steam Yaz İndirimleri için yavaş yavaş son günlere geliyoruz. Listelerimizin üçüncüsünü de indirimlerle fiyatı 20 TL altına inen oyunlardan oluşturalım dedik. Elbette bu kategoriye uygun yüzlerce oyun var ve bunların hepsini paylaşma imkanımız yok. İlk aklıma gelenlerle bir liste hazırladım. Sizler de önerilerinizle listeyi genişletebilirsiniz.

Celeste

İlk bakışta zorlu bir platform oyunu gibi görünse de oynamaya başladıktan sonra hiç de öyle basit bir tanımla geçiştirilemeyeceğine kanaat getiriyorsunuz. Oyunun sunduğu zorlu mücadele elbette altı çizilmesi gereken bir nokta. Ama esas belirtilmesi gereken Madeline’in Celeste Dağı’na tırmanma yolculuğunun anlattığı hikâye ve sembolize ettiği durumun etkileyiciliği. Burada açık edip de keyfinizden çalmayayım. Hazır böyle indirimli bir fiyat yakalamışken, bizzat tecrübe etmeniz en güzeli. Oynayınca, sizler de bu oyunun 2018’in en iyi oyunlarından birisi olarak değerlendirilmesinin boşuna olmadığına hak vereceksiniz.


Fallout: New Vegas

Kimileri için halen Fallout serisinin en popüler oyunu. Obsidian gayet iyi bir iş çıkarmış, açık dünya bir RYO nasıl yapılır, güzel bir örnek ortaya koymuştu. Fallout 3’te beklediğini bulamayan oyuncular için tatmin edici bir tecrübe sunuyordu. Yeniden tek kişilik senaryosu olan bir Fallout oyununu ne zaman görürüz, bilinmez. O zamana kadar, eskilere dönmeyi düşünürseniz, New Vegas bu açıdan iyi bir alternatif olacaktır.


Planescape: Torment: Enhanced Edition

Nameless One ile tanışmamızın üzerinden 20 yılı aşkın süre geçti. Ama o hafızamızdaki yerini koruyor, her ne kadar kendisi hafıza problemleri yaşasa da :) Klasik RYO’lardan bahsedildiğinde ilk akla gelenlerden birisi de hiç şüphesiz Planescape: Torment oluyor. Ölümlerden dönüp her seferinde yaşadıklarını parça parça hatırlayan karakterimiz, onlarca yaşamın yükünü omuzlarında taşıyor, oyunun finalinde de çok zorlu bir tercihle karşı karşıya kalıyordu. Maceramızda karakterimize eşlik eden uçan kurukafa Morte de oyun dünyasının unutulmaz karakterlerinden birisi olsa gerek, haksız mıyım?

Bu oyunu neden bu kadar çok sevdiğimizi merak ediyorsanız, üstüne bir de karakterlerinden ve hikayesinden ufak bir kesit okumak istiyorsanız sizleri ilgili yazımıza alalım:

Beyin Fırtınası - Planescape: Torment’i Neden Bu Kadar Övüyoruz?


L.A. Noire

Sanki kıymeti çok da bilinememiş oyunlardan L.A. Noire, bilmem sizler ne düşünürsünüz. O gün için çığır açacak bir teknoloji kullanılmış ve surat animasyonları gayet gerçekçi bir şekilde yansıtılmıştı oyuna -ki zaten oyunun türe getirmeye çalıştığı yenilik de bu teknolojinin ardında saklanıyordu. Oyun bizlere, “Dedektiflik sadece delilleri toplamak ve sorular sormaktan ibaret değil, aynı zamanda karşındakinin mimiklerinden, beden dilinden doğru söyleyip söylemediğini de anlaman, ona ne kadar yüklenip nerede duracağını bilmen lazım” diyordu adeta. Polisiye maceralar ilginizi çekiyorsa, dedektiflik oyunlarından zevk alıyorsanız ve bugüne kadar L.A. Noire ile tanışmamışsanız, fırsat ayağınıza kadar gelmiş, değerlendirmemek olmaz :)


Trine 4: The Nightmare Prince

Trine serisinin takipçileri 3. oyunda 3 boyutlu bir tasarıma geçilmesi yönündeki tercihi pek de iyi karşılamamışlardı. Sonuçta geliştirici ekip de bu sese kulak verip oyun için bir orijinale dönüş kararı vermişler ve gayet yerinde bir gelişme olmuştu. Diler tek başınıza dilerseniz co-op oynayın, gayet zevkli bir aksiyon-platform tecrübesi sunuyordu. Bu türden oyunları sevenler için hem güncel tarihli, hem de hesaplı bir alternatif.

Trine 4: The Nightmare Prince - İnceleme


Max Payne 3

Evet, ilk iki oyunla çok da alakası yok. Evet, kendisiyle onlar kadar duygusal bağ kuramıyor olabilirsiniz. Ama yine de bir Max Payne oyunu işte. Eski polisimiz Max, artık Brezilya’da olsa da belaya bulaşmadan duramıyordu. Bizim payımıza da yine bolca “bullet time” eşliğinde önümüze gelene mermi yağdıracağımız bir maceraya atılmak düşüyordu. Max ile São Paulo’nun arka mahallelerinde takılmak bence zevkliydi, sizler de bir şans verin derim.


Stardew Valley

Çiftçilik yaptığımız bir oyun ne kadar bağımlılık yapabilir ki? Stardew Valley kadar! Sadece bahçemize, tarlamıza ne ekip biçeceğimize değil, kasaba ahalisiyle ilişkilerimiz konusunda da uzun uzun düşünüp kafa patlattığımız, renkli mi renkli, tatlı mı tatlı, başından kalkamayacağınız bir oyun işte. Uzun uzun anlatıp da oyun sürenizden çalmayacağım, alın, doya doya oynayın :)


Little Nightmares

Aksiyon, macera, platform, bulmaca, gerilim… Aradığınız pek çok şeyi bulabileceğiniz bir oyun Little Nightmare. Minik kızımız Six, aç ruhların elinden kurtulup bu ürkütücü mekândan kaçmaya çalışıyor; biz de ona bu gerilimli macerasında eşlik ediyoruz. “Complete Edition”ı öneriyorum, çünkü orada da bir diğer karakterin macerasına ortak olduğumuz bölümler var; finalinde ana hikâye ile birleşiyor ve siz de derin bir iç çekiyorsunuz. Görsel tasarımı hoş, atmosferi kuvvetli, hikayesi merak uyandırıyor. Daha ne olsun? Devam oyununu da sabırsızlıkla beklemekteyiz.

Little Nightmares - İnceleme


Hellblade: Senua’s Sacrifice

Son yıllarda beni en çok etkileyen oyunlardan birisi de Hellblade oldu. Geçmişin yaralarının tekrar tekrar açıldığını ve Senua’yı derin bir ıstırap çukuruna doğru yuvarladığını, ama kahramanımızın tüm bunlara inat, engelleri teker teker aşıp o dağa tırmandığını görünce bu yolculuğa iyi ki ortak olmuşum diye düşünmeden edemiyor insan. Yapımcı ekip, psikoz hastalarının yaşadıklarını oyuna o kadar başarılı bir şekilde yansıtmışlardı ki, takdir etmemek elde değil. Grafik ve ses tasarımı konusunda da gayet başarılı bir performans sergilenmişti. Yani gayet başarılı bir oyun vardı karşımızda. Haliyle, ikinci oyunu da sabırsızlıkla bekliyorum. Oyun zaten muadillerine göre ucuzdu, bir de böyle bir indirim görmüşken almamak ayıp olur :)

Hellblade: Senua's Sacrifice - İnceleme


GRIS

Bu oyunu tavsiye etmekten hiç bıkmayacağım. 2018’in benim için en hoş sürprizlerinden birisiydi GRIS. Evet, öncesinde de takip listemdeydi, çıkışını bekliyor, iyi bir oyun olacağını düşünüyordum. Ama yaşattığı tecrübeyle beklentilerimi de aşmayı başardı. Oyundaki her bir ekran tablo gibi, müzikleri de bu tabloya gayet hoş eşlik ediyor. Hikayesini tek bir sözcük kullanmadan anlatması da her oynayana farklı hisler yaşatabilmesine kapı aralıyor. Uzun lafın kısası, bu oyun kesinlikle oynanmayı hak ediyor.

Highlight görselindeki müthiş illüstrasyonun sahibi ise Ariana Pérez.

GRIS - İnceleme

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum