Sinemadaki Halleri, Çizgi Romanlardakine Benzemeyen 10 Karakter

"Tatlım senin rengin sinema ışığıyla uymuyor, seni baştan yaratacağız."

Malum yakın dönemin en çok izlenen sinema filmleri genellikle çizgi roman uyarlamalarından çıkıyor. Disney'in her sene MCU adı altında çıkardığı filmler, DC'nin buna ayak uydurma çabaları ve tabii ki alternatif eserler. Hal böyle olunca sinemada gördüğümüz karakterlerin bir de çizgi roman halleri olduğu aklımıza geliyor. Peki bu karakterler orijinal hallerine ne kadar sadık? Captain America, Iron Man, Wonder Woman gibi karakterler cidden çizgi roman hallerine benziyor, fakat benzemeyenler de oldukça değişik bir şekilde karşımıza çıkıyor. İşte bu benzemezlerin en acayip 10 tanesiyle karşınızdayız.

10-) Deadpool

fuzyon-dead

Deadpool diyince hemen aklınıza 2016'da Fox tarafından çıkan ve 2018'de devamı gelen filmler gelmesin. Deadpool'un ilk beyaz perde deneyimi oldukça korkunçtu. İlginçtir ki 2009 yılında X-Men Origins: Wolverine filmini de yapan Fox'tan başkası değildi hatta o filmdeki Deadpool da yine 2016'da vizyona giren Deadpool filmindeki Ryan Reynolds'dan başkası değildi. "Merc with a Mouth" yani "Geveze Katili" ağızsız yapmak ve buradan bir espri çıkarmak oldukça "ilginç" bir tasarımdı. Neyse ki Fox bu konuda ısrarcı olmadı ve Ryan Reynolds'un da büyük katkılarıyla şahane Deadpool filmlerine kavuştuk.

9-) Rhino

fuzyon-rhino

Rhino'yu hangi filmde gördük diye bir an için unuttuysanız ya da bu saçmalığı hafızanızdan sildiyseniz yeniden hatırlatayım, Sony'nin Spider-Man rebootu olan The Amazing Spider-Man'in 2. filminde karşımıza çıkmıştı. Aslında çıkmasa çok daha iyi olabilirdi. Normal şartlarda çizgi romanlardan bildiğimiz Rhino, robotik bir karakter değil. Rus Mafyasının bir elemanı olan Aleksei Sytsevich, kolay yoldan para ve güç kazanmak için üzerinde deneyler yapılmasına izin verir ve Rhino haline gelir. Daha sonra J.Jonah Jameson'ın astronot oğlu John Jameson'ı kaçırması için görevlendirilir ve yolu Spider-Man ile kesişir. Fakat filmde gördüğümüz Rhino'nun bu orijin hikayesiyle hiçbir ilgisi yoktu. Sony'nin Rhino'ya bakış açısı baya değişikti. Onu tankvari bir gergedan zırhı içerisinde normal bir insan olarak tasarlamışlar ve bu tasarım gerçekten büyük bir fiyaskoydu.


8-) Enchantress

fuzyon-enca

Enchantress'ın sinemadaki hali oldukça beğenilmiş olacak ki, yer aldığı Suicide Squad filmi En İyi Makyaj dalında Oscar ödülü kazandı. Fakat karakterin çizgi roman haliyle sinemada gördüğümüz hali arasındaki fark uçurumdu. Çizgi romanlarda gayet normal yeşil bir kostüm, iki üç sarı aksesuar ile karşımıza çıkan Enchantress, Suicide Squad filminde yarı çıplak, korkunç bir kabile lideri şeklindeydi. Hani o halini cosplay şeklinde bir yerde görsem, Enchantress en son diyeceğim şeylerden birisi olabilirdi. Fakat dediğim gibi DC'nin bu tasarımı beğenilmiş ki, filme makyaj alanında Oscar vermişler...

7-) Doctor Poison

fuzyon-pois

Doctor Poison'ı Wonder Woman filminden hatırlayacaksınız, baya büyük çapta bir kimyasal silah ile uğraşıyordu. Kendisinin çizgi roman hali ile beyaz perde hali arasında ciddi bir fark var. Fakat bu farkın çok kötü olduğunu söyleyemeyeceğim. İlk kez Sensation Comics'in 2. sayısında Şubat 1942'de ortaya çıkan Doctor Poison, belki de 1. Dünya Savaşı dönemine uyum sağlayabilmesi için böyle bir değişikliğe gitti, her şeye rağmen bu değişim ile çizgi romandaki hali arasında pek bir benzerlik yok.


6-) Apocalypse

fuzyon-apoc

X-Men: Apocalypse filmi nereden tutarsanız orasından elinizde kalan bir film. Filmin hiçbir kurtarır yanı yok. Belki çok kısacık bir Wolverine sahnesi iyi olabilir, onun dışında filmin genel kötülüğü dışında aklımda kalan pek bir şey yok. Tabii bir de filmin asıl kötüsü Apocalypse var, hani çizgi romanlardaki Apocalypse karakteri ancak böyle acayip bir hale getirilirdi. Bu acayipliğin güzel olmasını çok isterdim fakat ortaya çıkan sonuç filmin geneli gibi büyük bir hüsran.

5-) Baron Zemo

fuzyon-baron

MCU'da Baron Zemo'yu ilk gördüğümde tanıyamadım, bir süre sonra duyuma ayıkınca, "bu nasıl Baron Zemo" dedim. Fakat sonrasında acı bir şekilde MCU'nun bir karakteri daha orijinal halinden ayırdığını gördüm. Captain America: Civil War filminde yer alan tek gerçek Captain America kötüsü Baron Helmut Zemo idi. Fakat çizgi romandaki haliyle sinemadaki hali pek alakası yok, en azından ten rengini morumsu yapsaydınız? Böyle pek bi memur gibi Baron'dan çok, SSK'dan emeklilik bekleyen birisine benziyor.


4-) The Ancient One

fuzyon-anci

Dr. Strange'in mentoru, hocası, ustası Kadim Büyücü çizgi romanlarda bir erkekti. Hem de Asyalı bir erkek! MCU'nun onun için çok farklı planları varmış ki kendisini Dr.Strange filminde bir kadın olarak gördük. Hatta kendisini Tibet'in sokaklarında görseydik belki de kemoterapi gören bir kanser hastası zannedecektik. Neyse ki Marvel bu karışıklığın önüne geçmek için Kadim Büyücü'yü gösterir göstermez, marifetlerinin de gösterdi. Bizi saykodelik bir serüvene sürükledi. Yine de sadece çizgi romanları takip etmiş birisine "işte bu kadın The Ancient One" derseniz inanamayabilir.

3-) Lex Luthor

fuzyon-lex

DC'nin en ikonik karakterlerinden Lex Luthor, ancak bu kadar değişik bir hale sokulabilirdi. Sadece kelliğinden bahsetmiyorum. Zira DCEU kel kalması için elinden geleni yaptı, hikaye devam etseydi kel bir Luthor görecektik. Zaten saçlı bir Lex görmek yeterince tuhafken bir de şarlatanımsı bir karakter izlemek garip geldi. Batman v Superman'in bu kadar eleştiri alma nedenlerinden birisi de bu garip Luthor profiliydi. Bakalım DCEU gelecekte yeniden kullanacağı Lex Luthor'u bu kez nasıl şekillendirecek? Tek dileğim sadece tip olarak değil, karakter olarak da çizgi romandaki haline benzemesi...


2-) Ego, The Living Planet

fuzyon-ego

Guardians of the Galaxy Vol. 2'den Ego'yu hatırladınız mı, hanı tanrımsı bir varlıktı, Kurt Russel canlandırıyordu. İşte o Ego, çizgi romanda GERÇEK BİR GEZEGEN! Muhtemelen bu listedeki en çarpıcı değişimi yaşayan karakter de Ego. Tam bir gezegenken bir anda Kurt Russell'a dönüşüverdi. Tabii MCU'nun bunu yapmasında güzel bir arka plan hikayesi yatıyordu. Hikaye güzel bağlandı, Star-Lord da daha fazla anlam kazandı. Fakat yine de Ego diyince akla Kurt Russell'ın gelmesi biraz komik bir durum.

1-) Galactus

fuzyon-gala

Hey gidi koskoca Galactus, Fox seni ne hallere soktu... Marvel Evreni'nin en ikonik ve güçlü karakterlerinden Galactus'u sinemada görme şansına eriştik. Tabii buna görmek veya şans diyebilirseniz. Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer'da yer alan devasa bir gaz bulutu vardı. İşte o devasa gaz bulutu Fox'un dahiyane Galactus planı. Fantastic Four filmlerinin büyük başarısızlığa uğraması kesinlikle sürpriz değil. Neyse ki şimdi Galactus en azından CGI işlerini iyi yapan Disney'in eline geçti. Bakalım yeni nesil MCU'da Galactus'u ne zaman göreceğiz?

Bonus: Wolverine

fuzyon-wolv

Hugh Jackman'ın Wolverine'i oynamasına kötü bir şey demek pek mümkün değil. Özellikle son Logan filminin ardından. Fakat Wolverine'in çizgi romanlardaki boyu 160, Hugh Jackman ise 188. Yani lakaplarından birisi "Shorty" olan Wolverine için 188 olmak büyük bir değişim. Kaldı ki özellikle X-Men'de Wolverine'i sık sık gördüğümüz klasik kostümü bir türlü sinemada göremedik. Fox bu konuda birçok kez umut verse de, Hugh Jackman'ı hiç orijinal sarı-mavi kostüm içerisinde izleyemedik. Belki MCU'nun yeni Wolverine'i karşımıza kostümüyle çıkar, yine de listedeki MCU karakterlerine bakınca çok fazla ümitlenmemek lazım...

Listede çok acayip değişimler var. Çok kötüye gidenler var. Özellikle Galactus ve Rhino büyük hayal kırıklıkları. Sizin aklınıza gelen başka kötü ya da değişik adaptasyon var mı?

YORUMLAR
yavuzreis
4 Ağustos 2019 16:09

kanka yorumları fazla acımasız despotça yapmışsın. bazı karakterler "piyasa" endüstrisi gereği evet "biraz" değişmişler ama. ....
bazısı harbi güzel ve eğlenceli olmuş be kanka. senaryolardaki anlamsızlıklar ve saçmalıklar o kadar üst düzey ki görüntüler çok da önemli değil.
*edit 
20 yaşında birisi orijinal jokeri bile bilmez aga.

Ghost AssassiN
28 Mayıs 2019 01:38

Ego'nunkine okey demişsiniz ama bence o kostümle karşımıza çıkmayarak en doğru değişimi Wolverine karakteri geçirmiş.Aksi takdirde o mavi-sarı renkli kostümle komik ve ciddiyetsiz görünürdü.Comic'e birebir uysun diye uğraşıp üstüne bir de ''ya komik olursa'' ihtimalini düşünmüşler demek ki. :)

Parolamı Unuttum