Resident Evil 7'nin Tam Hikayesi

Ethan, Mia ve Baker Ailesi...

Hazır Resident Evil Village çıkmışken, oyunun baş kahramanı Ethan Winters'ın bir önceki macerasını belki herkes oynayamamıştır diyerek, daha önce yayınladığımız Resident Evil 7'in tam hikayesi yazısını elden geçiriverdik. Resident Evil Village öncesinde en azından bu hikayeyi okuyarak Ethan ve karısı Mia'nın ne badireler atlattığını öğrenebilir, konuya biraz daha hakim olabilirsiniz.

Ancak "ben er ya da geç bu oyunu oynarım" diyorsanız yazının neredeyse her yerinde spoiler olduğu hatırlatmasını da yapalım :)

Resident Evil 7: Biohazard, 2017'nin ortalarında ve ABD'nin güneyinde, Dulvey isimli bir kasabada geçiyor. Oyun, Beginning Hour demosunun hemen ardından başlıyor. Resident Evil 7'de Ethan Winters isimli bir karakteri oynuyoruz. Kendisi diğer Resident Evil karakterlerine nazaran çok daha tecrübesi ve hatta sıradan bir sivil bile diyebiliriz. Ethan, kayıplara karışan eşi Mia'yı arıyor. Mia Winters tam üç senedir kayıp ve yetkililerce öldüğü tahmin ediliyor. 

Oyun, üç senedir kayıp olan Mia'dan aldığımız bir mesajla başlıyor. Mia, bu mesajda Ethan'ı kendisini bulması için Louisiana'ya, daha da net olarak Dulvey'e çağırıyor. Ethan, buraya geldiğinde terk edilmişe benzeyen bir çiftlik eviyle karşılaşıyor. Eve girince Mia'yı bodrumda hapsedilmiş şekilde buluyor. Mia, Ethan'ı görünce pek çok farklı duyguyu bir arada yaşasa da bizi buraya çağıranın kendisi olmadığını söylüyor ve "Baba" onları bulmadan, bir an önce evden kaçmaları gerektiğini söylüyor. Bu sırada Zoe isimli bir kadın, Ethan'a telefon ile ulaşıyor ve ona "tavan arasından bir kaçış yolu var" diyor. Ethan ve Mia, tavan arasına doğru yol alırken Mia bir anda çıldırıyor ve dönüşüp Ethan'a saldırıyor. Ethan da kendini savunurken mecburen Mia'yı öldürüyor. Bu kapışmanın hemen ardından, oyundaki baş düşmanlarımızdan Baker Ailesi'nin direği Jack Baker (Daddy), Ethan'ı şiddetli bir darbe ile bayıltıyor.

Ethan, uyandığında kendisini Baker Ailesi'nin karşısında ve bağlanmış şekilde buluyor. Ethan'ın karşısında Jack, eşi Marguerite ve oğulları Lucas ile isimsiz, yaşlı bir kadını görüyoruz. Baker Ailesi, Ethan'a zorla ne olduğu belirsiz ve oldukça iğrenç duran bir şeyler yedirmeye çalışıyor ve ona işkence ediyorlarken bir telefon çalıyor ve ailenin dikkati dağılıyor. Ethan, bu fırsatı kullanarak iplerinden kurtuluyor ve Bakerlar'ın evinden kaçmak için bir yol aramaya başlıyor. Bu süreçte zaman zaman Zoe'den yardım alıyor. Zoe, Jack ve Marguerite'in kızı olduğunu söylüyor. Ethan, çiftlik evinde yolunu bulmaya çalışırken David Anderson isimli bir polis memuru olay yerine geliyor. Polis memurunu gören Ethan, onu uyarmaya çalışıyor ve buradan bir an önce uzaklaşmaları gerektiğini söylüyor. İkili, evin garajında buluşuyor fakat polis memuru Ethan'a inanmıyor. Ardından da garajın kapısı bir anda kapanıyor ve Jack Baker küreğini polisin kafasına geçirip, onu oracıkta öldürüyor. Ethan da çıkan arbedede Jack'i öldürmeyi başarıyor, ama kısa süre sonra Baker Ailesi'nin yeniden canlanma özelliğine sahip olduğunu fark ediyor. Yani Bakerlar'ı öldürmek hiç de kolay değil. En ölümcül yaralardan bile hayata geri dönebiliyorlar. Ethan, hem aileden kaçmaya çalışıyor hem de onların başka ölü insanları kullanarak yarattığı canavarlardan kurtulmaya çabalıyor. Bir süre sonra Ethan ve Jack bir kez daha karşı karşıya geliyor. Ethan bu kapışmada da Jack'i öldürüp evden kaçmak için ihtiyacı olan anahtarı ele geçiriyor.

Evden kaçmak için yola koyulan Ethan, Zoe ile yaptığı son konuşmayla Mia'nın hala yaşadığını öğreniyor. Mia da tıpkı aile gibi aynı virüsten etkilenmiş olduğu için en ölümcül yaralardan bile geri gelebiliyor. Zoe, Mia'nın da evden ve aileden kaçmak istediğini söylüyor, ancak hem Zoe hem de Mia'nın virüsten kurtulmak için özel bir seruma ihtiyacı var. Ethan, bu özel serum için gerekli malzemeleri bulmak zorunda. Bu sebeple malzemelerin olduğu, eski bir eve gidiyor. Burada Marguerite Baker ile savaşmak zorunda kalıyor ve onu öldürmeyi başarıyor. Ethan, serumun malzemelerini topladıktan sonra küçük bir kızla ilgili halüsinasyonlar görmeye başlıyor. Ethan, Zoe ve Mia ile buluşmak için yoluna devam ederken, ailenin oğlu Lucas Baker onunla iletişime geçiyor. Lucas, Zoe ve Mia'yı esir almış ve Ethan'ı evin ahırına doğru ilerlemek zorunda bırakıyor. Ethan, burada hem canavarlarla hem de tuzaklarla boğuşuyor ve Lucas'ı zekasıyla alt etmeyi başarıyor. Lucas kaçmak zorunda kalıyor, Ethan ise Mia ve Zoe'yi kurtarıyor. Zoe, malzemelerle iki tane serum hazırlıyor. Ancak tam bu esnada Jack Baker, ağır şekilde mutasyona uğramış bir şekilde pencereden içeri dalıyor. Ethan, Jack'i tamamen öldürmek için özel serumlardan birini kullanıyor. 

Ethan, Jack'i daimi olarak öldürmeyi başarsa da elinde sadece bir doz serum kalıyor. Yani Ethan, Mia ve Zoe arasında bir karar vermek zorunda. Oyun burada iki farklı gidişata ayrılıyor.

Serumu Zoe'ye Vermek

Ethan, Zoe'yi seçerse her ne kadar yardım göndermek için söz verse de Mia'nın kalbi kırılıyor. Ethan ve Zoe, evden kaçmak için küçük bir can kurtaran botuna biniyorlar. Bu sırada Zoe, Ethan'a olayların nasıl başladığını anlatıyor. Baker Ailesi'nin Mia yüzünden bu hale düştüğünü öğreniyoruz. Üç sene önce Bakerlar'ın evinin yakınlarında bir petrol gemisi batıyor. Bu gemiden Mia'nın ve Eveline isimli küçük bir kızın bedeni Bakerlar'ın evine yakın bir yerde sahile vuruyor ve aileye virüs tam da bu dönemde bulaşıyor. Ancak bu sırada Eveline'in ta kendisi bu ikiliye saldırıyor ve Zoe'yi oldukça rahatsız edici bir şekilde öldürüp, Ethan'ı bayıltıyor. Ethan ayıldıktan sonra, bu sefer aklı başında bir Jack'in halüsinasyonlarını görmeye başlıyor. Jack, Eveline'in virüs bulaştırdığı herkesi kontrol edebildiğini söylüyor. Böylece Ethan, Baker Ailesi'nin nasıl delirdiğini öğreniyor. Jack, Eveline'i öldürmesi için Ethan'a yalvarıyor.

Oyunda bu noktadan itibaren bir süre Mia'yı kontrol ediyoruz. Mia, geminin yıkıntılarında uyanıyor ve Ethan'ı aramaya başlıyor. Ethan'ı bulduktan sonra ise oyun tekrardan onun perspektifine geçiyor. Mia, Eveline onu tekrar kontrolü altına almadan hemen önce Ethan'a Eveline'in DNA'sını içeren ufak bir şişe veriyor. Mia, Ethan tarafından ihanete uğramış gibi hissettiği için Eveline'in kontrolüne direnemiyor ve Ethan'a saldırıyor. Ethan, Mia'yı öldürmek zorunda kalıyor. Hikaye bu noktadan sonra final bölüme bağlanıyor, ancak Zoe'ye tercih etmek oyunun alternatif/kötü sonuna yol açıyor.

Serumu Mia'ya Vermek

Ethan, Mia'yı kurtarmayı tercih ederse Zoe istemeyerek de olsa geride kalıyor ve çifte tatsız bir şekilde veda ediyor. Ethan ve Mia, bu küçük bot ile kaçarken batan geminin enkazına denk geliyorlar ve burada Eveline'in saldırısına uğruyorlar. Ethan, bu saldırıda bayılıyor. Ayıldıktan sonra, bu sefer aklı başında bir Jack'in halüsinasyonlarını görmeye başlıyor. Jack, Eveline'in virüs bulaştırdığı herkesi kontrol edebildiğini söylüyor. Böylece Ethan, Baker Ailesi'nin nasıl delirdiğini öğreniyor. Jack, Eveline'i öldürmesi için Ethan'a yalvarıyor.

Oyunda bu noktadan itibaren bir süre Mia'yı kontrol ediyoruz. Mia, geminin enkazında kendine geliyor ve Ethan'ı aramaya başlıyor. Bu sırada sürekli olarak Eveline'in halüsinasyonlarını görüyor. Eveline, Mia'ya "anne" diye hitap ediyor, ancak Mia onunla ilgili hiçbir şeyi hatırlamıyor. Eveline, Mia'ya bir video kaset izletiyor ve hafızasını tazeliyor. Videoda Mia'nın isimsiz bir şirket için çalıştığı ve Eveline'in bir biyolojik silah olarak tasarlandığı ortaya çıkıyor. Mia, Eveline'in petrol gemisi ile ABD sınırlarına gizlice sokulması için görevlendirilmiş, ancak Eveline tutsaklıktan kurtulup gemiyi bir enkaza çevirmeyi başarıyor. Hemen ardından da Mia'ya virüs bulaştırıp onu annesi olmak zorunda bırakıyor. Olaydaki rolünü tamamen anlayan Mia, Ethan'ı kurtarıp ona küçük bir cam şişede Eveline'in DNA'sını veriyor. Mia, Eveline'in kontrolüne Ethan'ı gemiden kurtaracak kadar direniyor. Hikaye bu noktadan sonra final bölümüne bağlanıyor. Mia'yı kurtarmayı tercih etmek bize gerçek ve iyi sonu gösteriyor.

Son Bölüm

Ethan, gemi enkazından uzaklaştıktan sonra terk edilmiş tuz madenlerine doğru yol alıyor ve burada gizli bir laboratuvar buluyor. Biraz araştırma yaptıktan sonra Eveline'in E-Serisi'nden biyolojik bir silah olduğunu öğreniyor. Eveline, kurbanlarının beyinlerini "psikotropik küf" aracılığıyla yıkayıp, onları kontrol edebiliyor. Bulunan belgelerde virüsün yan etkileri ise delirme, hızlı seviyede iyileşme ve şiddetli mutasyona uğrama olarak belirtiliyor. Ethan, burada Eveline'in bir aileye sahip olmayı kafasına taktığını da öğreniyor. Hatta bu sebeple Mia ve Baker Ailesi'ne virüs bulaştırıyor. Ethan, Lucas'ın Eveline'i üreten gizli şirketle birlikte çalıştığını, virüsün onu konrol etmesini engelleyen bir serum aldığını da öğreniyor. Lucas, şirkete bilgi aktarmak için uzun bir süredir Eveline'in etkisi altındaymış gibi rol yapıyor. Ethan, Mia'nın ona verdiği DNA örneği ile laboratuvardaki ekipmanları kullanarak Eveline'i öldürebilecek bir zehir hazırlıyor. Tünelleri takip edip Baker Ailesi'nin evine geri dönüyor. Ethan'ın onu öldürebileceğini fark eden Eveline, Ethan'ı uzak tutmak için imgelemler ve halüsinasyonlara sığınıyor. Ancak bunlar Ethan'ı durdurmaya yetmiyor ve kahramanımız Eveline'e zehiri aşılamayı başarıyor. Halüsinasyonların etkisinden çıkan Ethan, karşısında tekerlekli sandalyedeki yaşlı kadını görüyor ve onun Eveline olduğunu anlıyor. Ethan'ın kullandığı zehir ise Eveline'in mutasyonu uğrayıp dev bir canavara dönüşmesine sebep oluyor. Ethan, bu canavarla savaşırken yukarıdan askeri helikopterler geçiyor ve aşağı bir sandık atıyorlar. Buradan atılan sandıktan özel bir silah çıkıyor ve bu silah sayesinde Ethan, Eveline'i yok ediyor.

Eveline'in ortadan kaldırılmasıyla, Umbrella Corps Alpha Takımı'nın lideri "Redfield" önderliğinde helikopterden aşağı askeri bir tim halatla iniş yapıyor. Eğer Ethan, Zoe'yi kurtarmayı tercih ettiyse helikopterde Mia'nın videosunu oynatan bir telefonla baş başa kalıyor. Telefonu acı içinde helikopterden aşağı atıyor. 

Ethan, Mia'yı kurtarmayı tercih ettiyse Redfield'ın ekibi Mia'yı da kurtarıyor ve hikaye mutlu sonla bitiyor. Zoe ve Lucas'a neler olduğu açıklanmıyor. 

Son sahne ise her iki sonda da aynı. Ethan'ı kurtaran helikopter uzaklara uçarken mavi bir Umbrella Corps logosu dikkat çekiyor ve kafalarda soru işaretleri bırakıyor. Aynı zamanda Redfield'ın kim olduğu hakkında da pek çok farklı teori mevcut. Bunlardan en popüler olanı ise kendisinin "Hunk" olduğu yönünde. 

Bu yazıdaki tüm bilgiler Resident Evil'ın Wikia sayfasından alınmıştır.

YORUMLAR
ugurucan
13 Mayıs 2021 19:01

Yazı çok güzel olmuş fakat Zoe'nin ölmediğini DLC'lerde göstermişlerdi yazı güncel olmasına rağmen bu belirtilmemiş ama olsundu :) dlc sonunda ethanla falan konuşuyorlardı telefonla

Parolamı Unuttum