Rage 2 Başlangıç Rehberi

Rage 2'de hayatınızı kolaylaştıracak 6 ipucu

RAGE 2 oynanış olarak fazlasıyla keyifli bir oyun ama güç fantezisi olacağım derken biraz fazla kolaylaşabiliyor. Bunun sebebi de oyunda açabileceğiniz güç ve silahların büyük kısmının opsiyonel olması, yani hepsini almadan da ilerleyebileceğiniz zorlukta bir oyun tasarlanmış. Her şeyi alıp geliştirdiğinizde oyun Nightmare zorluğunda bile fazla kolaylaşıyor.

Öte yandan ilk girişte Nightmare seçerseniz oyunun zorlayıcı olduğunu göreceksiniz. Ancak size vereceğimiz birkaç ipucu ile başlangıçta deneyim puanlarınızı akıllıca kullanıp bu zorluğu keyifli bir hale getirebilirsiniz. Oyun aslında kendi ipuçlarını sunuyor ancak bunu yükleme ekranlarında yapıyor, az yükleme gördüğünüz için bazılarını uzun süre görmeyebilirsiniz, o yüzden biz önemlilerini size söyleyelim:


1) Focus moduna geçtiğinizde gökyüzüne bakın. Ufukta renkli duman huzmelerine benzer şeyler göreceksiniz. Bunlar haritadaki Ark konumları. Bunları takip ederek tüm geliştirmeleri bulabilirsiniz. Bir tanesi hariç hepsini de herhangi bir ekstra şart karşılamadan, etrafındaki düşmanları indirerek alabilirsiniz.

2) Aracınızı geliştirirken parçalarınızı ilk başta dayanıklılık geliştirmelerine harcayın. Diğer silahlar konvoy savaşlarında çok da süper avantajlar sağlamıyorlar ve cephaneleri de açık dünyada pek az bulunuyor. Cephane almaya pek para harcamak istemeyeceksiniz, paranızı karakter geliştirmelerine saklayın. Diğer araçları elden geldiğinde çarpa çarpa ortadan kaldırmaya çalışmak mantıklı, bu yüzden araç dayanıklılığına kasıyoruz.

3) İlk oyundan tanıdığımız Loosum Hagar’ın görevini yapmak için Wellspring’e vardığınızda, Cyber-Doc’a giderek kalıcı stat geliştirmeleri alabilir hale geleceksiniz. Overdrive süresi, Sağlık Puanı ve Silah hasarı arasından seçim yapabiliyorsunuz. Her bir geliştirme için sahip olmanız gereken malzemeler aynı: Life Gland, Ark Tech Core ve Neuronic Interface. Bunların her birinden birer tane harcayarak tek bir geliştirme alabiliyorsunuz, malzemeleri de açık dünyada Ark sandıklarından veya bölüm sonu canavarlarından topluyorsunuz.

4) Silahları iki farklı şekilde geliştiriyorsunuz. Nanotrite harcayarak silahın seviyesini artırıyor ve o seviyeye bağlı olarak açılan eklentileri de Weapon Core Mod harcayarak takıyorsunuz. Statlara baktığınızda Nanotrite ile silahın seviyesini artırmanın verdiği hasarı artırdığına dair bir ipucu görmüyorsunuz ama aslında artırıyor. Yani silahlara salt eklenti takabilmek için seviye artırmıyorsunuz. Başlarda ben bunu bilseydim işim daha kolay olurdu kesinlikle…

5) Oyunun keyifli başarımları var ama istatistik kısmı problemli. İstatistik sekmesi bazen erişime kapanıyor, bu yüzden belli sayıda belli şekillerde düşman haklamanızı isteyen başarımlara kasarken istatistik sekmesindeki rakamlara güvenip üzülmeyin, her daim yaptığınızdan azını gösteriyor çünkü.

6) Oyunun ana senaryosunda toplamda 8 görev var. Eğitim görevi, üç ana karakter için ikişer görev ve final görevi. Görevleri yaparken tek karakteri tamamlamaya kasmayın, üç karakterin de ilk görevlerini bir an önce tamamlayın ki proje ağaçlarını açabilin. Her karakter ile aranızdaki bağı güçlendirmek adına ayrı ayrı Reputation seviyesi kasmanız gerekiyor ve bu başlarda oldukça hızlı olduğundan elinizde harcayacak bolca proje puanı olacak. İşin güzel tarafı bir karakter için Reputation seviyesi atladığınızda gelen proje puanlarını diğer karakterin projelerinde kullanabiliyor olmanız. Bu arada en başta Jonh Marshall’ın görevini yapın ki bir an önce Combat Shotgun’a kavuşun.

YORUMLAR
ersinates
22 Mayıs 2019 02:31

gerçekçi çatışma ve vuruş hissi, açık dünya, grafikler, iyi optimize, araç mekanikleri fena değil. herşey çok iyi ama senaryo zayıf. ilk oyunun ağırlığı yok. silah çeşitlililiğide az. az diyorumda aslında sadece bomerang bile yetiyor adam öldürmeye. bütün silahlar etkili. oyunun daha yarısındayım biraz tekrara düşüyor. neyseki harita geniş. genel olarak sevdim bu oyunu çünkü overdrive moddaki çatışma aksiyonu daha önce hiçbir oyunda görmedim hassas oyuncu işi ve felaket hoş olmuş bol efektli filanlı. gtada trevorun capsloca basıp açtığımız manyak modundan 5 kat iyi. karakteri biraz geliştirip oyundan zevk alabilirsiniz. oynamayıda bilmek lazım tabi. ilk oyun tavsiyemdir, onun senaryosu çok daha güçlü. saygılar.

nomadsoul
19 Mayıs 2019 16:35

7) Bu vasat oyunu silerek her şeyi daha da kolaylaştırabilirsiniz.

AvastYeScurvyDog
nomadsoul
20 Mayıs 2019 12:21

Saglam bir indirim olur ise alinabilir gibi, indirime kadar icerik olarak biraz daha zenginlestirilir ise daha da iyi olabilir ama su an fiyatina gore bencede yeterli bir oyun degil. Bethesda, her ne kadar bu oyunun sadece yayincisi olsada, sonra zamanlarda fazla tokezler oldu. Bakalim yeni Doom'da bizi neler bekleyecek.


Parolamı Unuttum