Nintendo, 3DS Üretimini Sonlandırdı

10 yıllık yolculuğun sonu

Nintendo, 3DS serisi el konsollarının üretimini resmi olarak sonlandırdı. Nintendo'nun Japon sayfasındaki bilgiye göre New 3DS LL, New 2DS LL ve 2DS sayfalarında "üretimi durmuştur" ibaresi yer alıyor ve ana sayfada da tüm serinin artık üretilmeyeceği bilidirilmiş. Bu değişikliğin 15 Eylül'de yapıldığı düşünülüyor.

Nintendo'nun Amerika sayfasında ise ilginç biçimde 3DS ile ilgili tüm bilgiler kaldırılmış durumda. Sayfayı yenileyip üretime dair not mu düşecekler, yoksa sayfanın altındaki destek linki dışında 3DS'ten bir daha hiç mi bahsetmeyecekler, o kısmı muamma.

3DS ilk olarak 2011 yılının Şubat ayında çıkmış ve bugüne kadar toplamda 76 milyonun üzerinde satarak Nintendo'nun yüzünü güldürmüştü. Konsolun ilk zamanlardaki satışları düşüktü ama birkaç ay sonra fiyat indirimiyle birlikte en popüler el konsollarından biri haline gelmişti.

Nintendo, 3DS üretimini sonlandırarak artık tamamen Switch'e odaklanmış oluyor, sonuçta o da hibrid bir sistem. Şu ana kadar satılan Switch sayısının 61 milyonu geçtiğini düşünürsek, 3DS'i geride bırakmak mantıklı bir kararmış gibi görünüyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum