Minecraft Java Edition'a Giriş Artık Microsoft Hesabı İle Sağlanacak

Değişime hazır olun

Minecraft Java Edition ortaya çıktığı günden beri Mojang hesapları ile kullanılıyor. Fakat Microsoft, bu durumu değiştirmek için kolları sıvamış durumda. Minecraft'ın resmi YouTube hesabından yayınlanan videoya göre Minecraft Java Edition'a artık sadece Microsoft hesapları ile giriş yapılacak.

2021 yılının ilk günlerinden itibaren Mojang hesabınızı Microsoft'un hesap sistemi ile eşleştirmeniz gerekecek. Mojang bu değişimin temel güvenlik sebepleri ile gerçekleştiğini açıklasa da oyuncular durumdan rahatsız olduklarını dile getirmiş. Microsoft, geçiş yapan herkese bir cübbe hediye edecek.

Yayınlanan videoda PvP modlarına ya da genel mod topluluğuna herhangi bir şekilde zarar verilmeyeceğini açıklayan Microsoft, Java ve Bedrock versiyonlarının birbirinden ayrı kalmaya devam edeceğini de ifade etmiş. Yani Java kullanıcı adını kullanma şansınız olacak. Fakat oyuncular her isim değişikliğinde Microsoft'un mikro ödeme isteyeceğine inanıyor.

Şimdilik değişim hakkında net bir yorum yapmak güç fakat YouTube videosunun altındaki yorumlarda epey tepki gösterilmiş durumda. Aynı şekilde oyuncular Minecraft Subreddit'i üzerinden de bu değişimi istemediklerini belirtiyor. Bakalım Microsoft bu konu hakkında neler yapacak?

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum