Marvel's Avengers Oyununda Kimleri Dövüyoruz?

Birisini 3000 kere dövecekseniz en azından bir tanıyın

Marvel hayranları çok uzun bir zamandır yüksek bütçeli bir Avengers oyunu bekliyordu. Bu istekleri yerine geldi ama Square Enix'in oyununun karşımıza çıkan ilk hali pek tatmin edici olmadı. Yine de yüksek potansiyel vaat ettiği su götürmez bir gerçek. Oyunun hikaye kısmı epey tatmin edici olmuş, hatta online kısımlar olmasa sadece hikaye olarak karşımıza çıksa puanları daha yüksek olabilirmiş. Hikayede yer alan bosslardan dört tanesini çizgi romanlar sayesinde yakından tanıyoruz, diğer bosslar da makineler zaten. Bu dört karakteri bolca döveceğiniz için en azından biraz  tanıyın diye düşündük, çünkü şu an için oyunda ekstra başka bir karakter bulunmuyor.

Marvel Ultimate Alliance serisinin üçüncü oyunu Nintendo Switch'e özel bir şekilde çıkınca sevdiğiniz Marvel karakterlerini bir araya getirip kötü adam pataklamak için Avengers'tan başka seçeneğimiz kalmadı. Tabii ki MUA serisi kadar geniş bir karakter havuzuna sahip değiliz, keza düşman çeşitliliği de şimdilik çok kısıtlı durumda. Oyunda oynanabilir olarak şimdilik Thor, Ms. Marvel, Iron Man, Hulk, Black Widow ve Captain America bulunuyor. Dövebileceğimiz düşmanlara ise şöyle bir bakalım; 

Taskmaster

Oyunda AIM ve SHIELD'ı bol bol görüp, duyacaksınız. Bu yüzden olacak ki geçmişinde hem SHIELD hem de AIM için çalışan Taskmaster oyunun ilk bossu olarak karşımıza çıkıyor. Zaten beta sürümünde de Black Widow ile bir temiz dövdüğümüz Taskmaster'ı bolca dövmeye hazırlanın. Oldukça eşsiz bir yeteneğe sahip olan Taskmaster'ı bu kadar ünlü kılan özelliği ise fotoğrafik reflekslere sahip olması. Yani gördüğü her dövüş tarzını anında kopyalayıp repertuvarına katıyor olması. Çizgi romanlarda Black Widow ve Captain America'ya zor anlar yaşatan Tony Masters, aynı zamanda tıpkı Cap gibi bir süper asker. 

1980 yılının Temmuz ayında yayınlanan The Avengers çizgi roman serisinin 195. sayısında gördüğümüz ve aynı serinin 196. sayısında tam anlamıyla tanıdığımız Taskmaster karakteri özünde bir paralı asker. Hatta onun bu para aşkı zaman zaman kendisini Hydra ve Thunderbolts gibi alakasız ekiplerle çalışırken de görmemizi sağlıyor. Oyunda da bol bol "sana iyi para vermişler Masters" repliklerini duyuyoruz. Tüm bu üstün özelliklerine rağmen kadrosunda Thor ve Hulk gibi iki cengaver barındıran Avengers ekibi için Tony Masters pek ciddi bir tehdit oluşturmuyor. Sinematik kısımları saymazsak tabii. 

Abomination

Abomination'ın ortaya çıkış hikayesi epey eğlenceli. Karakterin yaratıcıları Stan Lee ve Gil Kane, Hulk'a bir kötü adam yaratmak için masaya oturuyorlar. Sonrasında rivayete göre Stan Lee, "O'nu Hulk'tan daha büyük ve daha güçlü yapalım. Böylece onunla daha fazla eğlenebiliriz." diyerek karakterin ilk tasarımını Gil Kane'e söylüyor. Abomination ismi ise o güne kadar kimse tarafından kullanılmadığı için ve karakterin dış görünüşüyle hikayesiyle harika bağdaşacağı için Stan Lee tarafından seçiliyor. 

Hulk çizgi romanlarında çok sayıda Gamma mutasyonuna uğramış kötü karakter var. The Leader, Abomination bunlardan sadece bazıları. Zagreb'de doğan eski KGB ajanı Emil Blonsky, ajanlığı sırasında Bruce Banner'ı Hulk'a dönüştüren New Mexico'daki tesiste yer alıyor, aynı Gamma patlaması onu da Abomination'a çeviriyor. 1967 yılında yayınlanan Tales of the Astonish'in 90. sayısında ilk kez gördüğümüz Abomination yaklaşık 50 senedir çok sayıda ekiple de işbirliği yapıyor. AIM ve MODOK ile de daha önce yolları kesişen Emil, oyun içinde epey doğru bir tercih olmuş.

Monica Rappaccini

Hikayenin kilit karakterlerinden birisi olan Monica, sadece şeytani zekası değil çekiciliğiyle de Marvel Evreni'nin önemli karakterlerinden birisi. Fred Van Lente ve Leonard Kirk tarafından yaratılan karakter dahi seviyesinde bir bilim insanı. Onu daha tehlikeli yapan şey ise zamanında Bruce Banner ve AIM lideri George Tarleton ile yaşadığı aşk hayatı. Her iki karakteri de manipüle ederek onların zekasını kendi çıkarları uğruna kullanan Monica, iyi yerlere gelebilmek için öz kızı Carmilla Black'i bile zehirlemekten kaçınmayacak kadar gözü dönmüş bir karakter. 

İlk kez 2005 yılında yayınlanan Amazing Fantasy'nin 2. versiyonun 7. sayısında gördüğümüz Monica, özellikle Normon Osborn önderliğinde başlayan Dark Reign döneminde epey önemli bir rol oynamıştı. Zehirler konusundaki üstün bilgi ve yeteneği sayesinde Nobel adayı bile olmayı başaran Monica'yı çizgi romanlarda özellikle Ant-Man yani Hank Pym ile karşı karşıya gelirken görüyorduk. Oyunda AIM'in oynadığı rolü düşününce Monica'nın hikayedeki varlığı kesinlikle çok büyük bir artı değer. 

MODOK

Çizgi romanların en garip ve ilgi çekici kötülerinden birisi olan MODOK'un oyunda yer alacağı duyurulduğu zaman şahsen ben çok heyecanlanmıştım. Marvel'ın efsane ikilisi Stan Lee ve Jack Kirby tarafından yaratılan MODOK ya da tam adıyla Mental/Mobile/Mechanized Organism Designed Only for Killing, aslında ilk başta zekasını arttırmak için yaptığı deneylerin meyvesini yiyor. Ancak sonradan kafasının anormal bir şekilde büyümesiyle ikonik halini alan MODOK, AIM de dahil olmak üzere çeşitli kötü ekiplerin de liderliğini yapmıştı. Avengers oyununda yer alan Iron Man, Hulk, Captain America ile bizzat zıt düşerek karşı karşıya gelen MODOK bunun dışında Fantastik Dörtlü ve Avengers ile de çok kez karşı karşıya gelmiş ancak büyük bir zafer kazanmayı başaramamıştı. Oyunda da yeniden yolu Avengers ile kesişen MODOK'u biraz hırpalamak epey eğlenceli olmuş. 

Tabii oyun için MODOK'un geçmişi ve ortaya çıkış süreci biraz değiştirilmiş ancak hikayenin geneline bakınca bu değişiklikler oldukça yerinde ve tutarlı olmuş. 1967 yılının bir diğer ikonik karakteri olan MODOK ilk olarak Tales of Suspense'in 93. sayısında gözükmüş ancak tam anlamıyla ilk etkiyi aynı serinin 94. sayısında bırakmayı başarmıştı. O da tıpkı Abomination gibi yaklaşık 50 senedir üstün zekası ve şeytani güçlerini kötü emelleri için kullanmaya çalışıyor. Oyunda da bu zekayı biraz daha fazla görebilsek hiç fena olmazdı. Yine de karakterin varlığı ve hikayeye etkisi epey yerinde ve güzel olmuş. Muhtemelen ilerleyen dönemlerde gelecek güncellemelerle birlikte MODOK'u da defalarca dövme fırsatına sahip oluruz. 

Bu dört karakter dışında oyunda Warbot ve Warship gibi iki tane AIM ürünü devasa makineyle boss dövüşü bulunuyor. Bu iki makineyi de tahmin edebileceğiniz üzere zayıf noktalarını kullanarak alt ediyorsunuz. Aslında Warbot'un orijinali oyundaki halinden epey farklı. İlk kez 1970'li yılların sonunda Defenders çizgi roman serisinde gördüğümüz orijinal Warbot, yine bir AIM ürünü robottu ancak, insanımsı bir görüntüye sahip ve oyundaki dev makineye kıyasla daha ufak bir bünyesi vardı. Zaten pek önemli bir yere de sahip olmayan Warbot'un oyun için olan versiyonu daha etkileyici olmuş.

Şimdilik oldukça kısıtlı bir düşman havuzuna sahip Marvel's Avengers oyununda karşımıza çıkan baş düşmanlar bunlar. Zaman içerisinde hem oynanabilir karakter hem de dövülebilir düşman sayısının artacağını düşününce bir noktadan sonra yeniden Abomination dövmek ilgi çekici olabilir ama o noktaya henüz çok uzağız gibi gözüküyor. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum