Marvel'ın En Güçlü 5 Kadın Karakteri

Ölüm'den korksak, Ölüm'ü sevmezdik.

Bu listemizi bir kez daha hatırlarken 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü de en içten dileklerimizle kutluyoruz.

Çizgi romanlarda kadın karakterler, sjw akımı yükselmeden önce de vardı. Hatta o dönemlerde çok daha iyilerdi. Çünkü gözümüze sokulmaya çalışılmıyorlardı, gerçekten iyi yazılmış karakterler oldukları için yer alıyorlardı. Örneğin X-Men'in kuruluş ekibinden Jean Grey ve DC'nin yıldızlarından Wonder Woman uzun yıllar çok güzel işlere imza attılar. Marvel da, DC de tarih boyunca çok güzel kadın karakterler ortaya çıkardılar.

İlk olarak işin Marvel kısmındayız. Marvel'ın en güçlü 5 kadın karakterine baktık, tabii liste biraz subjektif ama ilk 2 sıraya itiraz geleceğini sanmıyorum. Siz de kendi listenizi yaparsanız, güzel bir fikir alışverişi yapmış oluruz.

5-) X-23

marvelkadinx23

Aslında X-23'ü açıklarken yazılması gereken tek şey, Wolverine'in klonu olduğu. Gerçi yakın dönemde ortaya çıktı ki çizgi romanlarda Laura bir Logan klonu değil, Logan'ın kızı! Laura zaten babası gibi gördüğü Wolverine'in mirasını da çizgi romanlarda bir dönem taşıdı. Bildiğimiz Wolverine ölünce, Marvel yeni Wolverine olarak Laura'yı tanıttı ve All-New Wolverine olarak karşımıza çıkarttı, fakat Laura'nın Wolverine serüveni çok uzun sürmedi.

Wolverine ile aynı güçlere sahip olan Laura, Logan'ın aksine ellerinden 3 değil, 2 pençe çıkartıyor. Kalan son pençe ise ayak kısmında yer alıyor. Wolverine gibi üstün hayvani içgüdüler, koku alma duyguları, reflekslere sahip olan Laura, şüphesiz Marvel'ın en tehlikeli ölüm makinelerinden birisi.

4-) Storm

marvelkadinstorm

Ororo Munroe sadece bir mutant değil, aynı zamanda bir tanrıça! Evet bildiğimiz anlamda bir tanrıça, Afrika gibi kurak bir yerde, yağmur yağdırabilmek tanrıça olmak için yeterli. Hava durumunu kontrol edebilen Storm için de yağmur yağdırmak hiç sorun değil. Hatta sadece yağmur değil kar, tipi, hortum, yıldırım gibi envai çeşit hava olayını meydana getirebiliyor, bu da onu Marvel Evreni'nin en önemli karakterlerden birisi haline getiriyor.

Profesör Xavier'in X-Men'inin çok kilit bir parçası olan Ororo, daha sonra çeşitli dönemlerde X-Men'in liderliğini de yaptı. Bir dönem, Black Panther olan T'Chala ile evlenip Wakanda kraliçesi de olan Storm, politik güç anlamında da oldukça önemli yerlerde bulundu.

3-) Jean Grey/Phoenix

marvelkadinjean

X-Men'in kurucu ekibinden birisi olan Jean Grey hem kendi kişiliğiyle, hem de içinde bulundurduğu Phoenix ile büyük bir potansiyel vaat ediyor. İlk çıktığı dönemde Marvel Girl ismini de kullanan Jean, çok az kişide bulunan bir özelliğe sahip. Hem telepati hem de telekinezi yeteneklerine sahip. Bu güçlerde ustalaşmak üzere Marvel Evreni'nin en büyük telepatlarından Profesör Xavier ile çalışması da en büyük şansı oldu.

Jean Grey'in tek başına kendi yetenekleri de bu listeye girmeye yeterdi zaten, fakat içerisinde barındırdığı Phoenix, Marvel Evreni'ni uzun süre meşgul etti. Aynı zamanda Jean Grey'in Marvel içerisinde Elektra ile birlikte en çok ölüp, dirilen karakter olmasında da çok büyük rol sahibi. Hem Jean Grey, hem de Phoenix oldukça güçlü figürler. İkisi bir araya gelince de Marvel Evreni için oldukça önemli bir potansiyel haline geliyor. En son bariz olarak Avengers vs X-Men'de gücünü hissettiğimiz Phoenix, Marvel'ın her zaman ısıtıp önümüze sunabileceği bir tehdit olarak duruyor.

2-) Captain Marvel (Carol Danvers)

marvelkadincarol

Orijinalinde Captain Marvel karakteri, Carol Danvers değildi. Peki ya kimdi derseniz, öğrenmek için sizleri buraya alalım. Carol Danvers'ın yetenekleri oldukça eşsiz. İşin içine uzaylılık girdiği zaman Marvel'da akan sular duruyor. Carol Danvers'ın da yarı Kree oldunu düşünürsek, hatta bu Kree güçlerini Marvel'ın en sevdiği yolla radyoaktif bir kazayla elde ettiğini düşünürsek Captain Marvel'ın güç seviyesi hakkında bir fikre sahip olabiliriz.

Enerjiyi absorbe edebilen, sonrasında depoladığı enerjiyi istediği biçimde kullanabilen(ki buna ısı ışınları da dahil, tıpkı Superman'in ısı bakışı gibi), ayrıca uçabilen Carol, doğal olarak süper insan gücüne ve dayanıklılığına da, tıpkı "Örümcek Hissine" benzeyen bir kozmik farkındalığa da sahip. Yani evrendeki en büyük güçlerle başa çıkarken, tüm bu güçlerinin faydası büyük. Şüphesiz bu listede olmayı en çok hak eden karakterlerden birisi Carol Danvers. Bakalım Mart'ta çıkacak olan filminde bu güçlerin ne kadarını görebileceğiz?

1-) Nemesis

marvelkadinnemesis

Nemesis'in adını duymamış olabilirsiniz. Zira kendisi filmlerde yer almış birisi değil, çizgi romanlarda da çok sık göremiyoruz kendisini. Fakat bu nadirliği onu kesinlikle güçsüz kılmıyor, aksine eşsiz kılıyor. Altı sonsuzluk taşının kayıp olan yedinci taş ile birleşmesi sonucu ortaya çıkan Nemesis, Marvel evreninin en güçlü ve kadim karakterlerinden birisi.

Tüm sonsuzluk taşlarının güçlerine doğal olarak sahip olan Nemesis, üstüne bir de yedinci taşın gücüne sahip. Yani Thanos'un Infinity War'daki halinden neredeyse iki, üç kat daha güçlü! Nemesis sadece kadın karakterler arasında değil, Marvel Evreni içerisinde de en güçlü varlıklardan birisi, kim bilir belki MCU'nun ilerleyen dönemlerdeki kötüsü Nemesis olur.

Bonus: Death (Ölüm)

marvelkadindeath

Death yani bildiğimiz ölüm Marvel evreninde kadim bir varlık ve evet kendisi bir kadın. Evrenin başlangıcında ortaya çıkan Death, tıpkı diğer kozmik varlıklar gibi oldukça güçlü. Ölümlülük evrende var olmaya başladıkça, yaşam ve büyüme gerçekleşmeye başlıyor e tabii bunun bir de sonu olmak zorunda. İşte Death, tam burada devreye giriyor. Tanrı ile doğrudan bağı bulunan Death, onun yarattıklarının sonunu getirmekle yükümlü.

Tabii Ölüm'ün kadın olması bazı gariplikleri de beraberinde getiriyor. Ölüm'e deliler gibi aşık 2 tane karakter var. Bir tanesi Thanos diğeri ise Deadpool. Hatta Deadpool'un Death'e olan aşkını kıskanan Thanos, Deadpool'un ölümü görmesini yasaklıyor ve Deadpool'u lanetliyor, yani Deadpool ölemiyor. Thanos'un yaptıkları bununla da sınırlı değil.Ölüm'ün gözüne girebilmek için kainatın yarısını ortadan kaldırmışlığı da var (bir yerlerden tanıdık değil mi?) Tüm evrenin yaşam sonlandırma gücünü barındıran Death, şüphesiz ki olağanüstü bir güce sahip. O yüzden bu listede yer alması kaçınılmazdı, bonus olarak girmesinin en büyük nedeni ise bazı çizgi romanlarda (çok fazla değil) erkek olarak da gösterilmiş olması.

Şüphesiz listeye çok daha fazla karakter girebilirdi. Emma Frost'u da koyabilirdik fakat telepat kontenjanını bu alanda belki de en güçlüsü olan Jean'e bıraktık. Keza dokunduğu herkesin yaşam enerjisini, hatta süper güçlerini de dahil emebilen Rogue da çok güçlü bir karakter. Dediğim gibi liste böyle uzayıp gidebilir. Fakat ben Nemesis ve Captain Marvel'ın ilk ikiyi Ölüm'den başka kimseye bırakabileceğini sanmıyorum.

YORUMLAR
YourDodoBoi
9 Mart 2021 15:43

Son dönemde popüler olmasının dışında da Scarlet Witch bu listede olmalı bence. Aşırı güçlü bir karakter. Storm u koymuşken hele :))

oe93
YourDodoBoi
9 Mart 2021 15:50

Bu yazıyı orijinalinde bir sene önce yazmıştım o zaman da Wanda gündeme gelmişti ama güçlerini temel alırken çizgi romanları esas aldığımız için Wanda'nın çizgi romanda güçlerini kontrol etmek konusunda çok büyük sorunları var. Yani potansiyeli sonsuz olsa da kullanabildiği güç epey kısıtlı. 


Parolamı Unuttum