Captain Marvel Kimdir?

İnsan mı desem, Kree mi desem...

Captain Marvel'ın solo filmine 2 aylık bir süre kaldı. İçinizde Captain Marvel'ın hikayesine hakim olanlarınız elbet vardır. Fakat şöyle bir genel hatlarıyla karakterin geçmişini bilmeyenler için  bir göz atalım.

Marvel değil, Mar-vell...

1960'ların sonlarına doğru ortaya çıkan ilk Captain Marvel karakteri, Carol Danvers değildi. Stan Lee ve Gene Colan tarafından yaratılan karakter uzaylı bir asker olan Captain Mar-Vell idi. Dünyayı gözlemek üzere Kree Ordusu tarafından yollanan Mar-Vell, zaman içerisinde dünyalılarla dost olup kendi milleti Kreeler'e karşı savaşmıştı. Mar-vell ile Carol Danvers arasında Captain Marvel ismini taşıyan başka isimler de oldu. Genis-Vell, Phyla-Vell, Khn'nr ve Noh-Varr çeşitli dönemlerde Captain Marvel mahlasıyla çizgi romanlarda boy gösterdiler.

Mar-Vell ölmeden önce Yon-Rogg ile ciddi bir mücadeleye girer. Bu mücadele esnasında Rogg, o dönemlerde Ms.Marvel olarak bilinen Carol Danvers'ı kaçırır ve meydana gelen radyoaktif "kaza" ile Carol'un DNA'sına Kree DNA'sı karışır. Böylelikle Carol, yarı Kree yarı insan olur. Bu kaza ile birlikte Carol, Mar-Vell'in güçlerine kavuşur fakat hemen Captain Marvel sıfatını almaz, zira üstte yazdığım sırayı beklemek zorundadır. 2012 yılındaysa ilk kez Captain Marvel olarak Carol Danvers karşımıza çıkar. Tabii bu süre zarfında Carol, Avengers'a katılır, X-Men ile birlikte güçleri ve karakteri konusunda ustalaşır, hafızasını yeniden kazanmaya başlar. Muhtemelen X-Men haricindeki bu kısımları filmde de göreceğiz.

Şimdi önümüzde bir Captain Marvel filmi var, bu orijin hikayesi muhtemelen MCU tarafından güzel bir şekilde değiştirilecektir ama birkaç yerin aynı kalması muhtemel. Ms. Marvel kısımlarına girilir mi bilmiyorum, çünkü ortada bir Ms. Marvel olsa bu zamana kadar nerelerdeydi diye sorulabilir. Çok da mantıklı bir soru olur. Fakat çizgi romanlarda özellikle yakın dönemde çok popüler olmuş bir karakter olan Carol Danvers'ın Captain Marvel'ı MCU'ya farklı bir hava getirebilir. Hatta çizgi romanlarda çıkan Civil War 2 de ilerleyen yıllarda MCU'nun yeni bir projesi olarak karşımıza çıkabilir. Zira Civil War 2'de Captain Marvel ile Tony Stark karşı karşıya geliyordu.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum