Game of Thrones Dizisinin Yazarı, Lord of the Rings Dizisine Geçti

Demir Taht'a elveda, Tek Yüzük'e merhaba

Amazon büyük bir merakla beklenen Lord of the Rings TV dizisi için önemli bir transfer gerçekleştirdi ve HBO'nun Game of Thrones dizisinin önemli isimlerinden Bryan Cogman'ı kadrosuna kattı.

Cogman, Game of Thrones'un ilk bölümünden beri dizide yer almış bir isimdi ve 11 bölümün altında onun imzası var. Sonradan Game of Thrones dizisinin baş yapımcılarından biri haline gelen Cogman, gerek oyuncular, gerek bizzat George R.R. Martin tarafından dizideki en önemli isimlerden biri olarak gösteriliyordu.

Sansa Stark'ı canlandıran Sophie Turner, Cogman için "Game of Thrones'un belkemiği" derken, Jaime Lannister'ı canlandıran Nikolaj Coster-Waldau ise kendisinden Game of Thrones konusunda 'ayaklı ansiklopedi' olarak bahsediyordu. Gerçekten de haksız sayılmazlar çünkü Westeros hakkında ansiklopedik bilgiye sahip olmasıyla tanınan Cogman'ın George R.R. Martin'in de önsözle katkıda bulunduğu "Inside HBO's Game of Thrones" isimli bir kitabı bile var.

Cogman'ın yazmış olduğu bölümler arasında ilk sezondan "Cripples, Bastards, and Broken Things” ve 3. sezondan “Kissed by Fire"'ı örnek gösterebiliriz. Cogman, son sezondaysa "A Knight of the Seven Kingdoms" bölümünü yazmıştı.

Bryan Cogman, Lord of the Rings dizisi için yazarlar JD Payne ve Patrick McKay ile birlikte çalışacak.

YORUMLAR
cenkerenkartal
22 Mayıs 2019 20:25

D&D sandım ödüm koptu :(

DanteXE
cenkerenkartal
23 Mayıs 2019 02:10

D&D çok iyi uyarlama yapıyor ama uyarlama yapacak materyal bitince sıçıyorlar. LoTR çok iyi yapabilirler.


osmanzi
22 Mayıs 2019 14:11

Süper hareket. Artık:- Rivendell'den Mordor'a yolculuk 10 dk sürer.- Arwen'in memelerini görürüz.- Helm's Deep kuşatması tek bıçakla dağılır.- Galadriel'in memelerini görürüz.- Finali kimseyi mutlu etmez.

Niural
22 Mayıs 2019 13:43

Game of Thrones'taki dangalaklar(David Benioff ve D.B. Weiss) değil ya o yeter. Yine de başlığı okuyunca yüreğim ağzıma gelmedi değil. O iki dangalağın bu diziyle adının yan yana gelmesi bile kalp krizi sebebi zaten.

ByGus
22 Mayıs 2019 12:26

O nasıl haber başlığı ya. GoT izlememe rağmen görünce şok oldum girdim habere direk. Fırsatı görüp yapıştırmışsınız hemen. Var ya az değilsiniz sizde.

Parolamı Unuttum