Diablo 4'te Olduğu Kesinleşen Rathma Kimdir?

Denge ondan sorulur

BlizzCon 2019'da resmen uzun zamandır beklediğimiz duyuruya kavuştuk ve Diablo serisinin en yeni oyunu olan Diablo IV, "Üçü Birden Gelir" ismindeki 9 dakikalık epik bir video eşliğinde karşımıza çıktı.

Bu videoda Lilith'in çağrıldığını gördük, bir grup maceracı kan ayini yapıyordu ve onlara yardım eden gizemli bir karakter vardı. Elbette bu video aklımızdaki tüm sorulara cevap vermeyi bırakın, bir çok soruyla karşı karşıya bıraktı bizi. Bunlardan en önemlilerinden biri de o gizemli karakterin kim olduğuydu.

Bu karakteri en net biçimde 6. dakikadan itibaren görüyoruz. Başının arkasını kapatan yarım kapşonu, boynundaysa ters pentagram kolyesi bulunuyor.

Her ne kadar teyit edilmemiş olsa da ayinin gerçekleştiği yer büyük ihtimalle Temple of the Triune. Zaten Triune "three in one" yani "birde üç olan" anlamına geliyor ve kutsal sayısı da 3. Zaten videonun ismi de büyük ihtimalle buna gönderme, ayrıca yine ayinde söylenen sözlerde üç sayısının geçtiğini duyuyuyoruz. 3 sayısının kutsallığı da üç kılavuz ruh tarafından temsil ediliyor olmasından doğuyor: Dialon, Bala ve Mefis.

Ancak yabancıların bilmediği bir şey var, o da aslında Temple of the Triune'un insanları Cehennem tarafına çekmek için Baş Şeytanlar tarafından yaratılan bir tarikat olduğu ve burada aslında Diablo, Baal ve Mephisto'nun öğretilerinin öğretildiği. Bir dönem bu tapınak Lilith tarafından yönetilmişti, hatta Diablo III'teki Coven de aslında Triune'dan kopan bir gruptu.

Diablo 4'ün Baş Kötüsü Lilith Kimdir?

Tekrar gizemli karakterimize dönelim. Bu karakterin Rathma olduğu iddia ediliyordu, bunun da en büyük dayanağı sinematiğin sonuna doğru Lilith'e anne diye seslenmesiydi. Ancak Lilith bildiğiniz gibi Sığınağın Annesi diye biliniyor ve bu çok da belirleyici değil, herhangi biri kendisine anne diye seslenebilir. Ayrıca genelde tüm Rathma rahipleri (Necromancerlar) benzer bir görünüşe sahip.

Ancak bulunan son kanıt bu karakterin gerçekten de Rathma'nın ta kendisi olduğunu ortaya koyuyor, bunu ortaya çıkaran da TeKo ismindeki YouTuber. TeKo, Diablo IV'in basına gönderdiği sinematik videoyu video işleme yazılımında açmış ve bazı sahnelere düşülen notları görmüş. Blizzard'ın bu karakterin gözlerinden rahibin yansıdığı sahneye koyduğu not "rahibin Rathma'nın gözlerindeki yansıması" şeklinde.

Rathma, ya da ilk adıyla Linarian, Lilith ile Inarius'un ilk doğan çocuğu, Nephalem'lerin birinci neslini temsil ediyor. Yaşam ve ölüm döngüsü araştırıyor ve nihayetinde canlılar ve ölülerin esanslarını kontrol etme gücüne sahip oluyor (Necromancer diye düşündüyseniz doğru yoldasınız). Zaten aslında buna benzer şeyler sonunda Inarius ve Lilith aslında nephalemlerin ne kadar güçlü olduğunu keşdediyor ve bildiğiniz gibi sonrasında da Lilith nephalem'lere karşı çıkan isyan sonucunda kafayı yiyor ve çocuklarını koruma içgüdüsüyle kelimenin tam anlamıyla bir katliama girişiyor.

Rathma Günah Savaşı'nın da önemli figürlerinden biri. Mistik varlık Trag'Oul ile birlikte gölgelerde hareket ediyor ve hem anne, hem de babasının çabalarını sabote ederek Denge'nin korunmasına katkıda bulunuyor. Rathma'ya göre meleklerin de şeytanlardan bir farkı yok, her ikisinin de kendi çıkarları uğruna sırf diğer türü ortadan kaldırmak için dünyayı yok edebileceğini düşünüyor.

Rathma'nın Lilith'i çağırması da büyük olay, çünkü az önce söylediğim gibi kendisi dengeyi sağlamak isteyen bir figür. Lilith'in durup dururken çağrılmasının dengeyle bir ilgisi olamaz, demek ki denge melekler leyhine bozulmuş durumda olmalı. Bu da Diablo IV'te bizi tamamen ters köşe yapabilecek bir hikayeyle karşılaşabileceğimiz tezini kuvvetlendiriyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum