Descent Reboot'un Başı Davalarla Dertte, İsmi Değişebilir

Ships That Fight Underground diye isim mi olur

Bir ara altı serbestlik derecesi (six-degrees-of-freedom) oyunları oldukça popülerdi. Genel uzayda serbestlik derecesinin altı olduğunu düşünürsek bu oyunlarda kullandığımız araçları, gerçek uzayda olduğu gibi tam hareket serbestliğiyle yönetebiliyorduk. Bu türün en ünlü oyunu ise hiç şüphesiz yaşı yetenlerin saatlerini gömdüğü Descent idi.

1995 tarihli Descent'i reboot ederek yeni oyuncularla buluşturmak isteyen Descendent Studios, 2015 yılında Kickstarter kampanyası yaparak 600 bin doların üzerinde para toplamıştı. Ama sonrasında işler karıştı, geliştirici ile yayıncı davalık oldu. Yayıncı Little Orbit, Descendent'ı hedeflere ulaşamamak, kaliteyi tutturamamak ve sonra da oyun üzerinde çalışmayı durdurmakla suçladı. Descendent ise açtığı karşı davada Little Orbit'in daha fazla konsol portu ve teknik çalışma istemesi yüzünden gecikmeler yaşandığını, yayıncının mali ve reklam sorumluluklarını yerine getirmediğini söylemişti.

Davalar henüz sonuçlanmadı ve Descendent, Kickstarter sayfasını yenileyerek oyunun son halini gösterdi.

Videonun sonunda çıkış tarihi olarak "mahkeme izin verdiğinde" demişler :)

İşin kötüsü, bu mahkeme süreci başlayınca Descent isminin haklarını elinde bulunduran Interplay, isim lisanslı anlaşmasını da sonlandırmış. Yani oyun şu anda yasal olarak Descent ismini kullanamaz halde. Descendent, "eğer bir anlaşmaya varamazsak oyunu "Ships That Fight Underground" (yeraltında savaşan gemiler) veya ona benzer bir isimle yayınlamak zorunda kalacağız" diyor. Ancak Interplay ile görüşerek yeni bir lisans almaya çalıştıklarını ve oyunu bir Descent ürünü olarak çıkarmayı çok istediklerini de ekliyorlar.

Bu arada Ships That Fight Underground'un kısaltmasının STFU olması herhalde bir tesadüftür.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum