Cyberpunk 2077’nin Yeni Fragmanında Silahlarımıza Göz Atıyoruz

Ateş gücü önemli

CDPR, Cyberpunk 2077 için hazırladığı Night City Wire yayınlarının ikincisini dün akşam yayınladı. Yine 25 dakikalık bir yayın yapıldı ve oyuna dair bazı detaylar paylaşıldı:

Bu seferki yayın oyundaki yaşam biçimleri ve geliştiricilerin bu yaşam biçimleri hakkındaki görüşleri ile başlayıp silahlarla noktalanıyor. Video, Badlands’te yaşayan “Nomad”ları ele almış ve bize oyundaki orijin hikayeleri hakkında bilgiler veriyor. Videonun ikinci kısmında da ateş gücümüz hakkında fikir sahibi oluyoruz. Yakın dövüş silahlarından yüksek teknoloji ürünü akıllı silahlara kadar bir yelpaze sunuluyor oyunda.

Oyunda 3 sınıf ateşli silah bulunuyor: Güç (Power), Teknoloji (Tech) ve Akıllı silahlar (Smart). Bu sınıfların her birisinin kendine has karakteristikleri, güçlü ve zayıf yönleri bulunuyor. Power grubundaki silahlar çoğunlukla günümüz silahlarına benzer silahlar ama sektirerek düşmanı vurmamızı sağlayacak mermiler gibi hoş sürprizleri de var. Teknoloji grubundaki silahlar elektromanyetik şarj kullanan, çok hızlı ve yeri geldiğinde düşmanı saklandığı yerin arkasında vurabilecek silahlar. Akıllı silahlar ise, güdümlü füze teknolojisinin küçük silahlara uygulanması gibi bir şey.

Daha önce farklı oyunlarda da gördüğümüz gibi burada da silahların enderlik düzeyleri bulunuyor. Tahmin edebileceğiniz üzere daha ender silahlar daha güçlü silahlar oluyor aynı zamanda. Efsanevi silahlar (Legendary) kendilerine has bazı yeteneklerle geliyorlar.

Silahlarımızı iki şekilde modifiye edebiliyoruz CP 2077’de. Susturucu veya dürbün gibi eklentiler silaha yeni özellikler katarken, yazılım güncellemesi gibi modifiyeler silahın hasar, isabet ve ateş hızı gibi özelliklerine doğrudan etki ediyor. Oyunda yakın dövüş için kullanılabilecek silahlar da mevcut. Tabii bu sınıfta da bir siberpunk dokunuşu yapılmış durumda.

Cyberpunk 2077’nin çıkış tarihi 19 Kasım, yani önümüzde 3 ay daha var. Bekleyişin sonu oyun severleri tatmin edecek şekilde olur umarım. Merakla beklemekteyiz, çok yakından takipteyiz.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum