Black Widow Filminin Kötüsü Taskmaster Kimdir?

Kopyala, yapıştır, düşmanları karıştır

Marvel'ın çizgi romanlardaki kötü adam kütüphanesi oldukça geniş. Zaten çok fazla kahraman olunca doğal olarak çok fazla kötü adam da oluyor. Bu kötülerin henüz çok az bir kısmını Marvel Sinematik Evreni içerisinde görebildik. Ancak yeni aşamalarla ve yeni kahramanlarla birlikte bu sayı da giderek artacak. Şimdi ufukta dördüncü aşamanın ilk filmi Black Widow var ve bu filmde göreceğimiz yeni kötü adam Taskmaster olacak. Peki kim bu Taskmaster? Onu bu kadar eşsiz kılan, özellikle dövüş konusunda tüm kahramanlara oldukça zor anlar yaşatan özellikleri neler?

Ctrl+C / Ctrl+V

1980 yılının Temmuz ayında yayınlanan The Avengers çizgi roman serisinin 195. sayısında gördüğümüz ve aynı serinin 196. sayısında tam anlamıyla tanıdığımız Taskmaster karakteri özünde bir paralı asker. Lakin öyle sıradan bir paralı asker değil, Marvel Evreni'nin en tehlikeli ve kaliteli paralı askerlerinden birisi. Onu bu kadar ünlü kılan özelliği ise fotoğrafik reflekslere sahip olması. Yani gördüğü her dövüş tarzını anında kopyalayıp repertuvarına katıyor olması. Bu da onu düşmanlarıyla dövüşürken her zaman bir adım önde tutan bir özellik olarak karşımıza çıkıyor. 

Hydra, SHIELD, AIM veya Thunderbolts gibi kuruluşların veya ekiplerin da dönem dönem tuttuğu Taskmaster doğal olarak bu süre zarfında çok sayıda iyi veya kötü karakterin dövüş tarzını, hareketlerini ve yapacaklarını hafızasına kaydetmiş durumda. Taskmaster özellikle Captain America ve Black Widow gibi yakın dövüş konusunda uzmanlaşmış kahramanlara karşı tam bir baş belası. Ancak Spider-Man, Daredevil veya Wolverine gibi sezgileri oldukça üst düzey karakterlerin sürpriz elementine karşı biraz savunmasız kalıyor. 

Bir Serum Da Sana

Taskmaster'ın güçleri sadece fotoğrafik refleks ile sınırlı değil. Steve Rogers'a verilen süper asker serumunun bir benzeri Taskmaster'a da enjekte edilmiş durumda. Bu serum sayesinde hem Taskmaster'ın refleksif hafızası güçleniyor hem de fiziksel güç kapasitesi. Ayrıca Hawkeye ve Bullseye gibi insanüstü isabet yeteneğine sahip karakterlerin de güçlerini kopyalayabilen Taskmaster, uzak mesafelerden de önemli işler yapabiliyor. 

Karakterin ilk ortaya çıktığı dönemde Avengers'ın rakibi olması nedeniyle Captain America'nın kalkanına benzeyen bir kalkan ve Black Knight'ın kılıcını andıran bir kılıçla karşımıza çıkan Taskmaster, zaman zaman yay ve ok, uzun menzilli tüfekler gibi farklı silahlarla da görülebiliyor. Hem yakın dövüş hem de nişancılık konusunda bu denli yeteneklere sahip olan Taskmaster'ın en büyük dezavantajı ise Deadpool gibi beklenmedik hareketler yapan karakterlere karşı hafızasını yenilemek zorunda kalması oluyor. İşin temelinde Taskmaster'ın hafızası tüm bu hareketleri eski bilgilerin üstüne yazıyor yani bir noktadan sonra Taskmaster kendi geçmişini ve ailesini dahi unutur hale geliyor. 

Benim Gözüm Seni Bir Yerden Isırıyor

Taskmaster'ın bu nevi şahsına münhasır özellikleri onu sadece çizgi romanlarda değil Marvel'ın oyunlarında da sıkça karşımıza çıkan bir karakter olarak ön plana çıkarıyor. Son olarak Playstation 4'e çıkan Marvel's Spider-Man'de de gördüğümüz Taskmaster,  Marvel vs Capcam 3, Marvel Heroes ve LEGO Marvel Super Heroes gibi oyunlarda da yer almıştı. 

Marvel'ın asıl çizgi roman evreni Earth-616'da Tony Masters ismiyle karşımıza çıkan karakterin geçmişine dair çok fazla bir bilgimiz yok. Black Widow filminde kim tarafından canlandırılacağını da henüz bilmiyoruz zaten muhtemelen kendisini maskesiz bir biçimde görmeyiz. Tabii MCU bir şekilde Mysterio'ya bile maskesini çıkartmışken bu konuda net konuşmak pek mümkün değil. Bakalım 1 Mayıs 2020'de vizyona girecek olan Black Widow'un Taskmaster uyarlaması nasıl olacak? Beyaz perdede izlemesi keyifli bir karakter bizleri bekliyor. 

YORUMLAR
FredHokk
20 Nisan 2023 16:15

Being a college student, I often find myself overwhelmed with the workload of assignments, essays, and dissertations. Thankfully, I discovered essay tutors that provide reliable help with writing tasks. Their team of professional writers has been a lifesaver, offering me expert assistance in crafting well-researched and well-written papers. With their online essay writing help, I am able to meet deadlines and achieve better grades, making my college life much more manageable.

JomesRodrigues
18 Ocak 2020 02:14

Expert-writers.net service is my latest lifehack in terms of faster writing, and the most effective for now. As a future journalist, I have to generate dozens of notes daily covering the same topic and, gosh, it's exhausting! Thank you guys for the extra couple hours of sleep.

Parolamı Unuttum