Sayfa: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... 226
Yazdır
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Çağlayan Offline
onkilo dasdas
Alpha Üyesi

« Yanıt #50 : 09 Ekim 2007, 20:59:57 »

Ben yazarken gelen mesaja edit: Ben seni kendim gibi aldım sanırım bilmiyorum. Hayal gücü yüksek insanlar boş hayalleri tercih ederler gerçek hayata, bilinçsiz ya da bilerek. Boş durdukları bir an kafaları (ya da kafaları demeyeyim, kafam) dönmeye başlar, ihtimaller ve sonuçları canlı bir şekilde zihnimin gerisindeki karanlığa bakan gözlerime geri bakarlar. Böyle saatler geçirebilirim ben, onlarca olasılık düşünerek. Hiçbiri gerçekleşmez, gerçek olan da yiter bir müddet sonra. Ondan sonra elimde kalan o karanlıktaki vodvile geri dönme ihtimalidir geçmiş birkaç saatle beraber. Ya da bilmiyorum. Bilmiyorum yani.
Hayal kurmayı ve dediğin gibi bununla saatler harcamayı seven biriy(d)im. Yalnız artık hayallerime daha fazla gerçek dozu eklemeye başladım. Hayalleri de, sadece bir yazı ya da çizim öncesi kurar oldum.

Yazı yazmam konusunda söylediklerin için teşekkür ederim. Smiley
Laçin Offline
Eski Forum
Alpha Üyesi

« Yanıt #51 : 09 Ekim 2007, 21:42:04 »

Yok canım ne kusuru, belli ki benim bir kabahatim olmuş ki dediğimden farklı bir sava antisav oluşturmuşsun. Özgün kelimesini orada bilhassa kullandım, özellikle eklemeye özen gösterdim. Yani, üzgünüm ama çok gerçekçi bir adam çizmekle o ilk sayfadaki eleman gibi ona anlam katıp onda bizim göremediğimiz şeyleri görmek farklıdır. Aslı abla çok iyi bir yazar mesela, o kelimelerde senin görmediğin şeyleri görebilir, ama iş çizmeye gelince o farklıdır. İyi bir hayal gücü doğru kanalize edildiği alanda somut sonuç olarak sanat verir, öteki şekilde yine ortaya iyi diye adlandırılabilecek bir iş çıkabilir, ama sanat diye adlandırılabilecek birşey çıkmaz, on sene çalışıp kuyruk sokumunla resim çizmeyi öğrensen dahi.

Ben yazarken gelen mesaja edit: Ben seni kendim gibi aldım sanırım bilmiyorum. Hayal gücü yüksek insanlar boş hayalleri tercih ederler gerçek hayata, bilinçsiz ya da bilerek. Boş durdukları bir an kafaları (ya da kafaları demeyeyim, kafam) dönmeye başlar, ihtimaller ve sonuçları canlı bir şekilde zihnimin gerisindeki karanlığa bakan gözlerime geri bakarlar. Böyle saatler geçirebilirim ben, onlarca olasılık düşünerek. Hiçbiri gerçekleşmez, gerçek olan da yiter bir müddet sonra. Ondan sonra elimde kalan o karanlıktaki vodvile geri dönme ihtimalidir geçmiş birkaç saatle beraber. Ya da bilmiyorum. Bilmiyorum yani.
Bak ne dediğini anladım ancak söylemek istediğim bir insan eğer çok isterse yapamayacağı şey yok tabiiki yetenek çerçevesinde.Yani tamam hayal dünyası bence doğuştan gelen bir şey ancak ben az da olsa şu resim gönderen arkadaşlarda hayal gücü olduğunu düşündüğüm için öyle yazdım.Ama yazdıklarınıda baya beğendim bunuda belirteyim
VivaRevolucion Offline
Alpha Üyesi

« Yanıt #52 : 10 Ekim 2007, 02:33:01 »

"Olsun, umuttur insanı yaşatan" diyip çekilsem mi ortamdan ne. Tamam sustum.
maelstromb Offline
Alpha Üyesi

« Yanıt #53 : 10 Ekim 2007, 04:35:29 »

Bence kusura bakma ama çok yanılıyorsun.Ben gayret edip ayağıyla resim çizen gördüm.Zaten mesajlarda çok çalışmadan bahsediyoruz.Ve ayrıca insanları umutsuzluğa sevketmek övmekten daha kötüdür

evet katılıyorum.. Tamam bir insanın hiç yeteneği olmasa dersin ki "aa olmaz naptın sen" ama bile yanlış çünkü ben etrafımda çalışarak kazanan 3 kişi gördüm.. Bu 3 kişide başta çöpten adamı düzgün çizemezlerdi ~ (ki kendimi de katarsam 4)

İçlerinden biri Resim Öğretmenliği okuyor şimdi.. Diğer 2si de resim bölümünde.. yani söylemek istediğim şey şu.. Resim hayal gücü bir yana birazda "teknik" işi. Belirli kuralları öğrendiğiniz zaman çizebiliyorsunuz. Çoğu kişi bakarak çizebilir. Ama akıldan çizebilmek çok değişik bi olay. Karşınızda durmayan birşeyi yaratıyorsunuz.. O kadar zor ki..

Herkes Çağlayan'ı ortaya attı ama bende bişy dicem Tongue

Mesela Çağlayan kafadan çalışıyor anladığım kadarıyla.. Çok zor bir iş yapıyor ve tekniğini kaparsa işin,grafikerde olur,ressam da o kdar söylüyorum Cheesy
Çağlayan Offline
onkilo dasdas
Alpha Üyesi

« Yanıt #54 : 10 Ekim 2007, 04:41:19 »

Herkes Çağlayan'ı ortaya attı ama bende bişy dicem Tongue

Mesela Çağlayan kafadan çalışıyor anladığım kadarıyla.. Çok zor bir iş yapıyor ve tekniğini kaparsa işin,grafikerde olur,ressam da o kdar söylüyorum Cheesy
Teşekkür ederim. Hobi olarak devam edeceğim, ilerde fırsat çıkarsa (gün doğmadan neler doğar) şekillendiririm geleceğimi o yönde.  Azn
Dark Templar Online
Cake is a lie!
Alpha Üyesi

« Yanıt #55 : 10 Ekim 2007, 04:57:05 »

Çağlayan zihnimde şöyle bir adam figürü var elinde kılıç(ama böyle kabzası kocaman olanlardan.hani mesela PoP posterinde vardıya aslanlı kabza gibi,yada keskin çizgiler olan) diğer elinde böyle karizmatik bir tabanca(mesela bir magnum) olan gözbebekleri yıldırım şeklinde olan bir adam.böyle yan durmuş tabancayı arkasında tutan(ucundan hafif duman çıkan)kılıcı ise belseviyesinden havaya doğru dik tutup kafası hafif yukarı doğru,kılıcın ucuna bakan(kılıç kan revan içinde) adam.etrafında cesetler falan.bunu bir çizmeyi deneyebilir misin?öyle aklıma geldi.bir öneride bulunayım dedim Melek
Çağlayan Offline
onkilo dasdas
Alpha Üyesi

« Yanıt #56 : 10 Ekim 2007, 05:03:41 »

Çağlayan zihnimde şöyle bir adam figürü var elinde kılıç(ama böyle kabzası kocaman olanlardan.hani mesela PoP posterinde vardıya aslanlı kabza gibi,yada keskin çizgiler olan) diğer elinde böyle karizmatik bir tabanca(mesela bir magnum) olan gözbebekleri yıldırım şeklinde olan bir adam.böyle yan durmuş tabancayı arkasında tutan(ucundan hafif duman çıkan)kılıcı ise belseviyesinden havaya doğru dik tutup kafası hafif yukarı doğru,kılıcın ucuna bakan(kılıç kan revan içinde) adam.etrafında cesetler falan.bunu bir çizmeyi deneyebilir misin?öyle aklıma geldi.bir öneride bulunayım dedim Melek
Oy oy... Metal efekti veremiyorum ne yazık ki. Öğrenmem gereken bir efekt. Bunun yüzünden silahlar ve kılıçlar da zayıf kalıyor çizimlerimde. Ayrıca hiç yakın plan adam çizmedim ama anlattığın sahne aklımda canlandı. Benzerini ya da aynısını deneyebilirim, başarılı olursam gösteririm sana çalışmayı.

Ama genel olarak at ve ejder çizimlerim fena değildir, her türlü kanat (yarasa, melek, kelebek) çizmekten feci zevk alırım. Hiç silah çizmeyi, zırh çizmeyi vs denemedim  Sad Hep ortaçağ zamanlarınde geçer çizimlerim kısaca. Şimdiki zamana pek uğramazlar. Ama dediğim gibi, bir denerim Smiley
Dark Templar Online
Cake is a lie!
Alpha Üyesi

« Yanıt #57 : 10 Ekim 2007, 05:07:27 »

silah'ı çıkarıp ikisini de kılıç yapmak nasıl?gerçi onda da eksiğim var diyorsun ama olsun ben öyle bir aklıma geldi belki çizersin dedim.bir de çok yakın plan değil ya böyle mesela 2m ötedeki bir adam(hımm sanırım bu da yakın plan Yüzsüz) kılıç konusunda fazla detay vermem de benim kılıçlara olan saplantımdan geliyor galiba.o kadar ayrıntılı çizmene gerek yok.ben öyle aklıma geldi belki bir öneri olur diye yazdım Cheesy
Çağlayan Offline
onkilo dasdas
Alpha Üyesi

« Yanıt #58 : 10 Ekim 2007, 05:12:07 »

silah'ı çıkarıp ikisini de kılıç yapmak nasıl?gerçi onda da eksiğim var diyorsun ama olsun ben öyle bir aklıma geldi belki çizersin dedim.bir de çok yakın plan değil ya böyle mesela 2m ötedeki bir adam(hımm sanırım bu da yakın plan Yüzsüz) kılıç konusunda fazla detay vermem de benim kılıçlara olan saplantımdan geliyor galiba.o kadar ayrıntılı çizmene gerek yok.ben öyle aklıma geldi belki bir öneri olur diye yazdım Cheesy
Bir deneyeyim, çizimde gölge olmayabilir, çok basit görünebilir vs vs. Çin ejderinden sonra çalışırım, olursa süfer olur.   Cheesy
Dark Templar Online
Cake is a lie!
Alpha Üyesi

« Yanıt #59 : 10 Ekim 2007, 05:20:24 »

Bir deneyeyim, çizimde gölge olmayabilir, çok basit görünebilir vs vs. Çin ejderinden sonra çalışırım, olursa süfer olur.   Cheesy
tamam teşekkür ederim  Aşk2 yani öyle hemen yap demiyorum zaten(gerçi yap da demiyorum,öneri sadece) boş vaktinde uğraşabileceğin bir konu gibi düşün.neyse teşekkür ederim gene w00t
Sayfa: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... 226
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: