Lego Star Wars The Complete Saga  
oyunlar Platform
OGZ Notu
10 üzerinden
Ort. Okur Notu
9.4
10 üzerinden
İncelemeleri Oku
İnceleme yaz
3 kullanıcı tarafından favorilendi
Star Wars fanları için biçilmiş kaftan olan The Complete Saga, Star Wars efsanesinin altı filmini birden yaşamanıza izin veriyor. Elbette ki LEGO tarzında. Oyunda ayrıca bir de online co-op modu bulunuyor. Oyunun Wii versiyonun WiiMote'un hareket algılama özelliğinden yararlandığını da ayrıca belirtelim.




Okur incelemeleri

1 kullanıcının ortalama puanı

Ortalama puan
9.4
Oynanabilirlik
8.0
Grafik
9.0
Eğlence
10.0
Ses
10.0
Hikâye
10.0
 

İnceleme yazmak için lütfen üye olun ya da giriş yapın.



5 kişi bu incelemeyi faydalı buldu, toplam 6 kişi oy verdi

gameover
Evvel zaman içinde, ırak bir diyarda..., Perşembe, 04 Aralık 2008

Yazan gameover   -  Bütün incelemelerini oku  - İlk 10 İnceleme Yazarı

Ortalama puan
9.4
Oynanabilirlik
8.0
Grafik
9.0
Eğlence
10.0
Ses
10.0
Hikâye
10.0
Herhalde ilk Lego Star Wars'u duymayan yoktur. Peki ya oynayıp da sevmeyen var mı? Eğer ilkini sevdiyseniz, buna bayılacaksınız! Gerek espirileriyle, gerek bulmacalarıyla gerekse oynanış süresiyle oyun birkaç yaş büyümüş.
Bazılarınız oyunun çok çocukça olduğunu düşünüp de ilk oyunu oynamamış olabilir. Kesinlikle öyle demeyin, hele ki ikinci oyun için. Daha ilk bölümden espirilerin olgunlaşmış olduğunu göreceksiniz. Bir tek espiriler de değil, karakterlerin hareketleri, az da olsa bulmacalar, oyun modları gibi konularda da daha gelişmiş. Herşeyden önemlisi topladığımız minikitlerden oluşan araçlarla da oynayabiliyoruz artık!
Dediğim gibi, karakterlerin hareketleri daha bir güzel oldu. Her birinin kendine özgü dövüş stilleri var. Bir klonun dibine girip ateş ettiğimizde Leia tokat atıyor, Chewbaca kollarını koparıyor, Han yumruk atıyor vs. Bulmacaların hiçbiri sizi zorlayacak tipte değil, belli karakterleri belli yerlerde kullanmanızı gerektiriyor ya da birşeyleri kırıp çıkan parçalardan çeşitli araçları, bombaları yapmanız isteniyor.
Filmdeki üç bölüm de altı tane alt bölümden oluşuyor. Bütün bonusları toplayabilmeniz ve ekstraları açabilmeniz için her alt bölümü en az iki kere bitirmeniz gerekiyor. Zorunlu olan story modunu bitirdikten sonra free play modu açılıyor. Bu modda bölümü istediğiniz karakter ile oynayabiliyorsunuz. Bunu yaparak story modunda bulamadığınız ekstraları buluyor ve giremediğiniz yerlere girebiliyorsunuz.
Story mod ve free play dışında her bir bölümü bitirdiğinizde (bölüm dediğim episode) açılan üç mod daha mevcut. Character bonusta amacınız 5 dakika içinde bir milyon lego parası toplamak. Şahsen en çok eğlendiğim mod bu. Minikit bonusta da amacınız değişmiyor tek fark bu işi, topladığınız minikitlerden oluşan araçlarla yapıyor olmanız. Super story de ise story modunu bir saat içinde bitirmeniz isteniyor. Oyunun herhalde en saçma eksikliğini de bu noktada fark ediyorsunuz; videolar geçilmiyor! "O kadar uğraştık, yaptık. İzleyeceksin!" diyen yapımcılar çok ayıp etmiş.
Buraya kadar herşey iyi, ancak Lucas Arts'ın bir türlü üstesinden gelemediği kamera ve kontrol sorunu var. Çok büyük sorunlar olmasa da düzeltmek o kadar zor olmamalı diye düşünüyorum. Minikit vb. eşya avına çıktığınız zaman sık sık uçurumlardan düşebiliyorsunuz mesela. Kontrol sorununu halletmek için bir kol alabilirsiniz. Benim çok işime yaradı. En sinir bozucu şey ise bazı bölümlerdeki hiç bitmeyen düşmanlar. Oyunu uzatmak için oraya konmuş olmalılar. Ama sizi sinir etmekten başka birşey başaramıyorlar malesef.
Bir Star Wars fanıysanız ve çocukluğunuzu lego oynayarak geçirdiyseniz alsa kaçırmamanız gereker bir oyun Lego Star Wars. Canınız değişiklik istediğinizde, çocukluk yıllarınızı hatırladığınızda veya arkadaşlarla eğlenmek için harika bir araç. Eğer sadece bitirmek için oynarsanız birkaç saatt yetecektir. Ama eğer ki bütün bonusları toplayacağım, modları açacağım derseniz bir iki hafta oyalanabilirsiniz. Hemen hemen hepinizin bir lego sever ya da Star Wars fanı olduğunu tahmin ettiğimden herkese önerdiğim bir oyun.

Artılar:
+Hareketler
+Espiriler
+Oyun modları
+Topladığımız araçlarla oynayabiliyoruz
+Uzun oyun süresi

Eksiler:
-Kamera bazen sorun yaratıyor
-Yapay zeka daha iyi olabilirmiş
-Klavye ile çok rahat oynanmıyor
-Bazı bölümlerdeki hiç bitmeyen düşmanlar
-Videolar geçilmiyor

Not: Yorumlarınızı da yazarsanız (özellikle olumsuz olanları) çok sevinirim. İlginiz için teşekkürler =)
http://www.oyungezer.com.tr/option,com_smf/Itemid,26/topic,19932.0/

-Anton Semchenko
Son güncelleme: Pazar, 15 Kasım 2009


 

Oyun Arama

Lego Star Wars The Complete Saga Sevenler

will_o_the_wisp gameover An Anonymous

Radyo Oyungezer

OFİSTE NELER OLUYOR

    bizi Twitter'da takip edin

    En Kötü Oyunlar

    1. Damnation (2.4)
    2. The Incredible Hulk (3.2)
    3. Wheelman (4.4)
    4. Men Of War (4.8)
    5. Watchmen: The End Is Nigh (5.4)