Cloud Strife'a ek olarak:
+ Augment'ler hoş. Kullanmayı sevdiğiniz yetenekler varsa ilgili karakterler öldüğünde yetenekleri de onlarla ölmüyor.
- Oyun JRPG'lere aşina olsanız ve seviyeleriniz yeterli olsa bile bazen çok zorlaşabiliyor. Öldürmesi boss'lardan daha zor olan normal yaratıklar var. Boss'lar da zaten bazen sapıtıp canınıza okuyabiliyor, başka bir seferde ise çok basit gelebiliyor. Biraz tutarsız ve delibozuk bir zorluğu var oyunun.
- Karakterlerimiz daha büyük olsa da hala kendi karakterlerimin dandik askerlerden daha ufak olmasını kabullenemiyorum.
- Japon seslendirmelerinden -her zamanki gibi- gerileme var. Cecil'ın sesi kız gibi vs. Easter egg olarak Japonca seslendirme konup İngilizce altyazıyla oynayabilirdik. (Bundan sonra bütün "yerelleştirilen" (localized (Japonya -> Amerika ve Avrupa)) oyunlara bunu eksi olarak yazacağım, Konami yapabiliyorsa herkes pekala yapabilir. (Portrait of Ruin'de vardı, gerçi orada kullanmamıştım ama olsun.))
* (Ne +, ne -

) Remake'lerin doğası gereği pek de yeni bir oyun değil. IV'ün bu kadar çok versiyonu çıkmışken bir de buna para vermek istememeniz olası, özellikle IV Advance'i edindiyseniz. Bir sonraki nesilde bir remake daha çıkacağını düşünerek bunu es geçebileceğinizi ve birşey kaybetmeyeceğinizi söyleyen editörler var. Önceden IV'ü oynayıp bitirdiyseniz, bir-iki yer hariç yeni birşey göremeyeceksiniz, biraz deneyip beğenmediyseniz de oyun size bambaşka bir deneyim yaşatmayacak.
Şimdilik bu kadar sanırım.
