Nasıl moderatör olunur? Moderatörlüğün yetkileri nelerdir?
Sayfa: 1 [2]
Yazdır
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Dark_Lord Offline
Hoşgeldin Gözüm
Alpha Üyesi

Üyelik Bilgileri
« Yanıt #10 : 08 Ekim 2008, 23:26:22 »

Hiç bozuştuğum üye olmadı. Sanıyorum saygılı ve dikkatliyimde, tabi buna adminler karar verir.
Foruma iyi katkılar sağlamak ile ne demek istediğini anlamadım. Biraz açar mısın?
Açılan konuların forumda yapıcı olması ve gereksiz olmaması gibi mesala.
Ya da bilgin olan bir konuda bilgini esirgemeyip sorunu olan üyelere en anlaşılabilir bir dille yardımcı olmak.
Ve foruma katkı sağlayabilecek en önemli konu ise(bunu senin için söylemiyorum,genele hitaben) Ayar diye nitelendirilen ego tatmini mesajlar atarak ortamı germemek ve germeye çalışanlara da malzeme olmamakdır.
Logged
SYSCLEANER Offline
Alpha Üyesi

Üyelik Bilgileri
« Yanıt #11 : 09 Ekim 2008, 00:21:59 »

Bölümün adamı olmak diye genel bir ibare kona bilir en başta. Smiley Bunun dışında moderatörlerin bir yetkisi yok konu silebiliyoruz, taşıyabiliyoruz, kitliyebiliyoruz, okadar ki oda kendi bölümümüzde mesela benim donanım haricinde başka bir yerde yetkim yok. Kendi konumuzu modere etmeye gelirsek ozaman tartışma kısmı ölür çünkü sen yapmasanda karışt fikire sahip olan birinin mesajlarını silicek çok fazla insan var.
Logged
Acetaminophen Offline
Oyungezer Editörü / Moderatör

Üyelik Bilgileri
« Yanıt #12 : 09 Ekim 2008, 01:41:52 »

Bir de sebep olması gerekiyor arkadaşlar. SYS'in donanım moderatörü olmasının sebebi donanım konusunda bilgisi olmayan insanların bilgiliymiş gibi davranıp kullanıcıları yanlış yönlendirmesini engellemek. RAM'inizi ılık suda bekletin diyen ve bunu gayet ikna edici bir şekilde söyleyen bir üye vardı mesela, SYS o bölümün moderatörü olmasaydı ve o adamın mesajlarını silmeseydi kim bilir kaç RAM yanıp gidecekti =)

O yüzden şu an yarı-resmi bir ağızla pek mod aramadığımızı söyleyebiliriz. Yazarların vakit ayırabilecek hepsinin adminlik yaptığı, üstüne bir de iki güvenilir moderatörün harıl harıl çalıştığı bir forumda şimdilik destek kuvvete gerek yok =)
Logged
Sayfa: 1 [2]
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer:  

Powered by SMF 1.1.3 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Joomla Bridge by JoomlaHacks.com