Üye İşlemleri
Kullanıcı Adı
Parola
Kayıp Parola?
Kayıt Ol
Giriş / Kayıt
Ana Sayfa
Forum
Oyungezer'de Bu Ay
Oyunlar
Haberler
Hileler
Profilim
Arama
Okunmamış Yeni Mesajları Göster
Mesajlarıma Yazılan Yeni Cevapları Göster
En son gönderilen mesajları göster
Command & Conquer 3: Tiberium Wars
Ara
Oyungezer Forumlari
>
Oyunlar
>
Strateji
>
C&C Serisi
> Konu:
Command & Conquer 3: Tiberium Wars
Sayfa: [
1
]
2
3
4
5
6
7
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
darksoul
Alpha Üyesi
«
:
05 Ekim 2007, 00:34:46 »
Bu oyun var ya, yani bu oyun serisi resmen ortaokuldan beri belalımdır. Ezik GDI'a karşı Nod kardeşlerimle beraber 3 oyun artı birsürü ek pakette savaş vermemi sağlayan tek oyundur ayrıca.
En sonuncu oyun olan Tiberium Wars ise bu bağlamda oldukça başarılı. Yine karizmatik kelimiz Kane speechler atıyor, Lost'tan ve Battlestar Galactica'dan karakterler alınmış falan filan ancak birşeyler eksik. Mesela ilk oyunu indirin, bedava olmuş olması lazım xp uyumlu halinin, Kane'in sizin görevlerinizi veren herifin beynini uçurma sahnesi vardır, o andan itibaren adamdan hem tırsar hem de saygı duyarsınız. Bu oyunun cutscenelerinde ise James Kucan (Kane) abimiz sanki zorla tutulmuş ve kendisi tarafından yazılmamış, diğer c&c oyunlarında hem yönetmen hem de oyuncuydu, bir metni okur gibi.
Oyun ise artık c&c rts sisteminin eskidiğini gösterir nitelikte. Tarafınızın süper ünitesinden tonlarca basıp yollayarak hala kazanabiliyorsunuz, piyadeler hala tier 1 ünitesi olarak işeyarar halde ilerleyen safhalarda barakanız öyle duruyor boş boş ve hava üniteleri hala az ve etkisizler. Herhangi bir Anti Air ile karşıkarşıya kaldıklarında geri bile çekemiyorsunuz kağıt gibi yarılıyorlar. Eyvallah sistem öyle işler ama Total Annihilation'da bile, ki en basit üniteler kelimenin tam anlamıyla alüminyum folyodan zırha sahiptir, toplu halde gittiklerinde ve kendi ünitelerine karşı yapılmış bir savunmayla karşılaştıklarında toptan bam diye gebermezler. Ha arada meşgul etsin, o kalabalıkta esas üniteler defansları yesin diye yolladıysanız ayrı tabii.
Her neyse konuya dönecek olursak c&c eksikleri hala devam ediyor bu oyunda. Alev tankının varlığını çözebilmiş değilim zaten piyadenin bu kadar az öneme sahip olduğu bir oyunda, ayrıca nod'un süper ünitesi ile, robot galiba öyle birşey, gdi'in mammoth'u eşdeğer değil. Nod hala ezik; o kadar uzaylı teknolojisine ona buna rağmen ezik. İnsanı kudurtuyor bu tam anlamıyla. Hikayesine göre GDI silahlarından daha etkili olması lazım ancak hayır... iyi ve güzel ve beyaz GDI tabii ki kötü, fakir ve çirkin Nod'un poposunu tekmelemek zorunda. EA politikası deyip geçiyorum sadece.
Benim ilgimi çeken ve komik bulduğum nokta takım halinde intihar komandocukları yollayıp bunlara rütbe atlatmanın mümkün olması. Tam anlamıyla "TEcrübeli İntihar Komandosu" oluyorlar ki ben şu zamana kadar öyle bir konsept görmedim.
Velhasıl çerezlik rts bu. Görevler, Nod görevleri tabii, bir yerden sonra aşırı zorluyor ki bahsettiğim son görevin bir öncesi. Onun haricinde çıt çıt çıt diye geçiyorsunuz hiç zorlanmadan. BAhsigeçen görevde ise Scrinlere karşı kapışırken GDI üslerini elegeçirip elemanlara girmeniz gerek ki kelimenin tam anlamıyla imkansız. İsteyene save yollayabilirim. Zaman yetmiyor, antihava ünitesi bassanız, mamut bassanız o olsa bu olsa yok yetişmiyor.
HA bitirince de bir halt anlamadığınız bir cutscene ile elveda diyor. GDI ve Nod ile bitirdiğinizde Scrin campaign'i açılıyor bu arada ve GDI'ın iki sonu var. Bir görevde verdiğiniz karara göre iyi ve kötü olmak üzere farklı sinemalar görüyorsunuz.
Darksoul over and out.
«
Son Düzenleme: 06 Ekim 2007, 19:57:18 Gönderen: erengy
»
Logged
KnightOfPain
Alpha Üyesi
«
Yanıt #1 :
05 Ekim 2007, 00:38:56 »
Bu arada bu oyunun ek paketi ne zaman çıkcaktı?
Logged
Haze
Alpha Üyesi
«
Yanıt #2 :
06 Ekim 2007, 03:13:03 »
Alıntı sahibi: darksoul üzerinde 05 Ekim 2007, 00:34:46
Her neyse konuya dönecek olursak c&c eksikleri hala devam ediyor bu oyunda. Alev tankının varlığını çözebilmiş değilim zaten piyadenin bu kadar az öneme sahip olduğu bir oyunda, ayrıca nod'un süper ünitesi ile, robot galiba öyle birşey, gdi'in mammoth'u eşdeğer değil. Nod hala ezik; o kadar uzaylı teknolojisine ona buna rağmen ezik. İnsanı kudurtuyor bu tam anlamıyla. Hikayesine göre GDI silahlarından daha etkili olması lazım ancak hayır... iyi ve güzel ve beyaz GDI tabii ki kötü, fakir ve çirkin Nod'un poposunu tekmelemek zorunda. EA politikası deyip geçiyorum sadece.
Doğru, Nod'un açık sayı üstünlüğü ve çeşitli birimleri, Scrin'in hava kuvvetleri olmadığı zaman GDI çatır çatır yiyor. Bazı görevleri Hard seviyesinde oynamama rağmen 10 Mammoth genelde yeterli oluyor (rütbe atladıkça tabii), yetmediği zamanlar da pek sorun olmuyor, zira 20 tane basınca oyunu direk kazanıyorsunuz. (Rail Gun gibi geliştirmeleri yaptığınızı varsayarsak) Ben strateji gurusu falan olmadığım için beni tatmin etti, sonuçta bir oyunu çoook uzun süreler oynamıyorum, Skirmish moduna bakmadım bile mesela, Campaign modu bana yetip arttı, ama ciddi oyuncuları artık pek tatmin etmiyor olabilir. (bkz. ilk mesaj
)
Logged
Mtntk
Alpha Üyesi
«
Yanıt #3 :
06 Ekim 2007, 10:39:31 »
umarım bu sorun ek pakette çözülür
Logged
moruktos
Alpha Üyesi
«
Yanıt #4 :
07 Ekim 2007, 15:54:22 »
Oyunda birimler arasındaki fark uçurum derecesinde fazla mammoth tankın teke tekte yenemediği hareketli tek birim scrinin en üst seviye gemisi(ismini hatırlamıyorum). Sonic emmiterlar da hava birimleri haric tüm birimleri ezip geçerken beam cannon'sız NOD kulesi bir işe yaramıyor.
Ancak birimler dengesiz olsa da taraflar dengesiz değil. GDIda tek taktik kaba kuvvet kullanmakken NOD'un shadow teamleriyle karsınızdakinin tech centerını havaya uçurup düşmanınızı çileden çıkartabilirsiniz(çileden çıkartmak multiplayera özeldir). Ayrıca üzerinize gelen mammothları raiderların EMP özelliğiyle susturabilir sonra canlarına okuyabilirsiniz.Venomlar da lazer upgrade'i ve sayılarının artmasıyla çok güçleniyorlar. Fanatikler de her türlü kara birimine karşı çok işe yarıyor.
Scrinlerde ise mastermind cok ise yarıyor. Taktik: mastermind ile bir bina ele geçir, binanın yanına önceden hazırladığınız 3 tane storm column dik ve bir kaç hava birimi gönder, bikaç storm column daha dik ve oluşan cümbüşü izle...(eğer bir GDI tech center ele geçirirseniz sonic emmiter yaparak daha güzel bir cümbüş yaratabilirsiniz
)
Logged
coren
Alpha Üyesi
«
Yanıt #5 :
10 Ekim 2007, 12:53:47 »
Moruktos'a katılıyorum.
En güçlüyü bas gödner taktiği tekli oyuncu modunda veya iyi bilmiyen birisi ile çoklu oyuncu maçı yaparken işte yarar.
Gerçekten bilen birisine bolca mammoth tank yapıp yollarsan başarı şansın çook azdır.
Ayrıca tarafaların karakterleri gereği GDI kara gücünde , Nod gizli saldırlar konusunda ve Scrin ırkı ise hava saldırıları konusuna iyi. Tarafaların bu özelliklerini iyi kullanırsan galibiyet garantidir.
Saygılarımla C&C manyağı
Not:Ama önce Arcanum gelir
Logged
Jadea
Alpha Üyesi
«
Yanıt #6 :
11 Ekim 2007, 17:22:32 »
C&C konusunda seni görmesem çok şaşırırdım coren
Logged
keneagan
Alpha Üyesi
«
Yanıt #7 :
18 Ekim 2007, 22:03:38 »
yav bende bu oyun açılırken eşşek kadar "KANE EDITION" yazıyp sizde de yazıyo mu ?
bi de hani GDIların bi şeyi vardı adı "I am cannon"du hani, onun anlamı ben topum demek değil mi? yoksa ben mi yanlış baktım?
«
Son Düzenleme: 18 Ekim 2007, 22:11:45 Gönderen: keneagan
»
Logged
Haze
Alpha Üyesi
«
Yanıt #8 :
18 Ekim 2007, 23:39:03 »
"I am cannon" değil o, "Ion Cannon", yani "İyon Topu". O top da -büyük ihtimalle- senin düşündüğün şey değil ayrıca.
Kane Edition bazı ekstra özellikler içeriyor.
Logged
Mephistopheles
Alpha Üyesi
«
Yanıt #9 :
25 Ekim 2007, 12:07:36 »
oyundaki güç dengesizliği hava birimlerinde çok net belli oluyo o scrinin hava saldırılarını durdurmak tam bir işkence ya o warship ler menzile girseler bile hemen kuleleri yok ediyo RA2 ve generals ta bile bu kadar hava savunması yaptığımı hatırlamıyorum sırf mammoth basarak düşmana saldırmak pek akıllıca olmuyo tripod lar ve devastator lar çok güzel karşı koyuyo onlara
Logged
Sayfa: [
1
]
2
3
4
5
6
7
Gitmek istediğiniz yer:
Gitmek istediğiniz yer:
-----------------------------
Oyungezer
-----------------------------
=> Forum Kuralları ve Duyurular
=> Oyungezer Dergisi
=> Oyungezer DVD
=> Oyungezer Online
===> Rütbe muhabbetleri
=> Okur incelemeleri
=> Oyungezer Kampüsleri
-----------------------------
Sapphire Summer Games
-----------------------------
=> Sapphire Summer Games
-----------------------------
Oyunlar
-----------------------------
=> Aksiyon
===> GTA Serisi
===> Dövüş Oyunları
=> Strateji
===> Starcraft/Warcraft Serileri
===> C&C Serisi
===> Total War Serisi
=> Spor
===> PES Serisi
===> FIFA Serisi
=> Rol Yapma Oyunları
===> Elder Scrolls Serisi
=> First Person Shooter (FPS)
===> Half-Life, modları ve kardeşleri (TF2)
===> Doom/Quake Serisi
===> Crysis
===> Battlefield Serisi
===> Call of Duty Serisi
=> Yarış
===> NFS Serisi
=> Macera & Bulmaca
=> Simülasyon
===> Sim Oyunları
===> Menajerlik
=> Gariban Türler ve Türsüz Oyunlar
-----------------------------
Konsol
-----------------------------
=> Playstation
===> PSP
=> Nintendo
===> Nintendo DS ve Gameboy
=> Xbox
=> N-Gage ve Mobil
=> Emülasyon
-----------------------------
Oyun Sektörü
-----------------------------
=> Oyun Yapımı
=> Oyun Dünyası
=> Türkiye'de Oyun Sektörü
-----------------------------
Genel Tartışma
-----------------------------
=> Kendi Çalışmalarınız
===> Sevgili Günlük
===> Oyun İncelemeleri
=> Turnuva ve LAN Party'ler
===> İnternet Cafeler ve Sunucular
=> Komik Şeyler
=> Konu Dışı
===> Buluşmalar
===> Anketimsiler
=> Beneath The Ground
-----------------------------
Kültür & Sanat
-----------------------------
=> Anime, Manga
===> Cosplay
=> TV & Diziler
=> Müzik
===> Konserler
===> Oyungezer Radyosu
=> Kitap ve Dergiler
=> Sinema
=> FRP
===> Forum Oyunları
-----------------------------
Teknoloji
-----------------------------
=> Bilim & Teknoloji
=> Donanım
===> Donanım Sorunları
===> Ürün Tavsiyesi
=> Yazılım
===> Yazılım Sorunları
=> İnternet
-----------------------------
Devasa Online Oyunlar
-----------------------------
=> Diğer Online Oyunlar
===> Web Tabanlı Devasa Oyunlar
=> Star Wars: The Old Republic
=> World of Warcraft
===> WOW Oyungezer Guild'i
===> Yeni Başlayanlar
=> Warhammer Online
=> Age Of Conan: Hyborian Adventures
=> Lord of the Rings Online
=> Knight Online
=> Guild Wars
=> Silkroad Online
Yükleniyor...