14 TemmuzTarihte Bugün1683- Osmanlı orduları, Viyana'yı ikinci kez kuşattı.
1789- Silahlanan Paris halkının, krallık baskısının simgesi olarak gördükleri Bastille Hapishanesi'ni ele geçirmesiyle Fransız Devrimi başladı.

1926- Mustafa Kemal Paşa'ya yönelik İzmir Suikastı girişimi gerekçesiyle Ziya Hurşit ve arkadaşları idam edildi.
1936- Türkiye, olimpiyatlarda ilk altın madalyayı aldı. Yaşar Erkan,Berlin Olimpiyatları'nda güreşte 61 kiloda birinci oldu.
1942- Atılay denizaltısı battı; 39 subay ve er şehit oldu.
1948- Yerli Film Yapanlar Cemiyetince düzenlenen ilk film festivalinde,Şakir Sırmalı'nın yönettiği ''Unutulun Sır'' birinciliğe değer bulundu.
1958- Irak'ta, General Abdülkerim Kasım yönetimindeki ihtilalci ordu birlikleri, kanlı bir darbeyle yönetimi ele geçirdi. Kral Faysal, Kral Naibi Prens Abdulilah ile Başbakan Nuri Said öldürüldü. Bağdat Paktı Konferansı dolayısıyla Ankara'da bir araya gelen Cumhurbaşkanı Celal Bayar, İran Şahı Pehlevi ve Pakistan Cumhurbaşkanı Mirza, Irak'taki ihtilali görüştüler.
1960- Eski Konya Valisi Cemil Keleşoğlu, Yassıada'da intihar etti.
1966- Meclis, Yassıada mahkumları ile siyasi firarileri affetti.
1968- İsmail Dümbüllü, İstanbul Açıkhava Tiyatrosu'nda düzenlenen gecede sahneye veda etti.
1971- Kültür Bakanlığı kuruldu. İlk bakan Talat S. Halman oldu.
1971- Atatürk'ün yakın arkadaşı Kılıç Ali vefat etti.
1982- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Turgut Özal, Maliye Bakanı Kaya Erdem ile İmar ve İskan Bakanı Şerif Tüten görevlerinden istifa ettiler.
1983- Brüksel Büyükelçiliği İdari Ataşesi Dursun Aksoy katledildi.
1987- Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da sekiz ili bünyesinde toplayan Olağanüstü Hal Bölge Valiliği kuruldu. OHAL Valiliğine Diyarbakır Valisi Hayri Kozakçıoğlu atandı.
1995- Yazar Bilge Karasu 65 yaşında öldü.
1997- İstanbul Harbiye Orduevi'ne lav silahıyla ateş açıldı.
1997- Anadolu Ajansı muhabiri, gazeteci Murat Koç trafik kazasında öldü.
2001- Türk basınında ilk kadın foto muhabiri Eleni Küreman, İstanbul'da öldü.
2004- Organize suç örgütü elebaşı Alaattin Çakıcı, Avusturya'nın Granz kentinde, eski MİT mensubu Faik Meral adına düzenlenmiş pasaportla yakalandı.
2004- Tiyatro sanatçısı İsmail Hakkı Sunat (38), gürültü yüzünden tartıştığı komşusu tarafından tabanca ile öldürüldü.
2005- Van Cumhuriyet Başsavcılığının kararıyla Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın'ın evinde Emniyet Müdürlüğü ekiplerince arama yapıldı.
Günün SözüCehalet insanı çirkinleştirir. Suskunluğum asaletimdendir. Her lafa verilecek cevabım vardır. Lakin lafa bakarım laf mı diye adama bakarım adam mı diye(Mevlana).
Günün FıkrasıHoca akşamleyin eve doğru yürürken, baklava seven bir köylüyle karşılaşır.
-Hoca, kısa bir süre önce bir adam büyük bir tepsi baklava götürüyordu.
-Beni ilgilendirmez!
-Fakat adam tepsiyi sizin eve götürüyordu.
-O zaman seni ilgilendirmez!
Kim Neyi Keşfetti?HABERLEŞME KULELERİ : Claude Chappe, tepelerin üzerine kurulmuş kulelerden oluşan bir ağ sistemi geliştirdi. Her kulenin üzerinde 49 değişik konuma ayarlanabilen iki uzun oka sahip bir makine vardı. Her konum bir harfe ya da rakama karşılık geliyordu. Operatörler böylece bir kuleden ötekine mesaj gönderebiliyorlardı. Bu sistem çok başarılı oldu ve 4.828 km’ lik bir ağ kulelerle birbirine bağlandı.
Bunları Biliyor Musunuz?» Pirhanaların üç ısırışta insan elini bileğinden koparabileceğini,
» Soğuk iklimde yaşayan tatlı su kaplumbağası türü olan kaplumbağaların,sonbaharda derin bir nefes alarak girdikleri sudan,ilkbaharda çıktıklarını ve bu kaplumbağaların üç ay oksijensiz hayatta glikolizden enerji sağlayarak kalabildiklerini ve bunların kalp atışlarının dakikada bir olduğunu.
Gereksiz BilgiUzaydaki yıldızların sayısı, dünyada bulunan kum taneciklerinin sayısından daha fazladır.
Deyimler ve HikayeleriDimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olmak.
Dimyat Mısır'da, Süveyş Kanalı ağzında ve Portsait yakınlarında bir iskeledir. Eskiden Mısır'ın meşhur pirinçleri, ince hasırdan örülmüş torbalar içinde buradan Türkiye gelirdi.
Dimyat'a pirinç almak için giden bir Türk tüccarının bindiği gemi Akdenizde Arap Korsanları tarafından soyulmuş ve adamcağızın kemerindeki bütün altınlarını almışlar.
Binbir müşkilat içinde Türkiye'ye dönen pirinç tüccarı o yıl iflas etmek durumuna düşmüş. İstanbul'dan kalkmış, memleketi olan Karaman'a gitmiş. O sene tarlasından kalkan buğdayları da bulgur tüccarlarına sattığından, kendi ev halkı kışın bulgursuz kalmışlar. "Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olmak" sözünün aslı buradan kalmıştır.
Bugün Ne İzlesem?
Sweeney Todd: Fleet Sokağının Şeytan Berberi(2007) - Yönetmen: Tim Burton
imdb puanı : 7.9/10
http://www.sinemalar.com/film/867/Sweeney-Todd-Fleet-Sokaginin-Seytan-Berberi/