7 TemmuzTarihte Bugün1828- Kars, Emin Paşa'nın teslim kararı alması üzerine Rus işgaline uğradı.
1929- Mussolini, Papa ile anlaşınca bağımsız Vatikan kuruldu.
1939- Hatay'da bir il kurulması kararlaştırıldı.
1930- ''Sherlock Holmes''un yazarı Sir Arthur Conan Doyle öldü.
1942- Atatürk ile Samsun'a çıkanlardan Başbakan Dr. Refik Saydam, İstanbul'da öldü.
1948- İdil Biret ve Suna Kan'ın yurt dışında eğitim görmelerini sağlayan ''üstün yetenekli çocuklar hakkındaki'' özel yasa çıktı.
1955- Camialtı Tersanesi'nde inşa edilen ilk şilep ''Abidin Daver'' denize indirildi.

1955- Gazeteci Yazar Ali Naci Karacan 59 yaşında öldü.
1964- Metin Erksan'ın yönettiği ''Susuz Yaz'' filmi, 14. Uluslararası Berlin Film Festivali'nde Altın Ayı ödülünü kazandı.
1993- ''Hababam Sınıfı'' serisinin yaratıcısı şair ve yazar Rıfat Ilgaz 82 yaşında öldü.
1998- Başbakan Mesut Yılmaz'ın gezisi sırasında Makedonya'da, Üsküp yakınlarındaki trafik kazasında, Devlet Bakanı Rüştü Kazım Yücelen, Milletvekili Şinasi Altıner, Gazeteci Fikret Bila, koruma polisi ve şoför yaralandı. Türk heyetinin otomobiline çarpan otodaki Makedon karı koca öldü.
2000- Yargıtay, eski milletvekili Şevki Yılmaz'a verilen 25 ay hapis cezasını onadı.
2005- Londra'da üç metroya ve bir otobüse intihar saldırısı düzenlendi. El Kaide'nin üstlendiği ve intihar komandolarının dışında 52 kişinin öldüğü saldırılardan sonra, 21 Temmuzda ikinci dalga saldırılar yaşandı. Bu saldırılarda can kaybı olmadı.
2007- Çeşitli sivil toplum örgütlerince düzenlenen ''Teröre Karşı Birlik Mitingi'' Ankara'da yapıldı.
2007- Irak'ta, nüfusunun tamamına yakınını Türkmenlerin oluşturduğu Tuzhurmatu kentindeki Emirli bölgesinde pazar yerinde patlayıcı yüklü kamyonla düzenlenen intihar saldırısında 105 kişi öldü.
Günün SözüHiçbir zaman çıktığın kapıyı hızla çarpma, geri dönmek isteyebilirsin.
Don Herold
Gereksiz BilgiÜnlü çizgi film kahramanı Temel Reis, 1919 yılında Elzie Crisler Segar tarafından yaratıldı.
Günün FıkrasıHoca Nasreddin ölüm döşeğindeymiş. Karısını çağırmış.
-Hanım en güzel elbiselerini giy, iyice kokular sürün, tak takıştır yanıma gel otur.
-Ayol hoca delirdin mi sen. Bu durumdayken ben nasıl süslenirim?
-İyi ya azrail gelince belki beğenip benim yerime seni götürür.
Kim Neyi Keşfetti?BULAŞIK MAKİNESİ : 1889’ da W. A. Cockran adındaki maharetli kadın mucit, tarihin ilk elektrikle çalışan ilk bulaşık makinesini üretti. Sistem çok basitti. Bir fiskiye, boru yardımıyla gelen tazyikli suyu tabakların üzerine eşit dağıtıyor ve bulaşıkları temizliyordu.
ÇAMAŞIR MAKİNESİ : 1906’ da Ala Fischer, çamaşır makinesini icat etti. Makinenin içine yatay olarak yerleştirilmiş metal tambura kirli çamaşırlar konuluyordu. Tambur, elektrik yardımıyla döndürülüyor ve hareket sırasında çamaşırlar sürekli suyla temas ederek temizlenmiş oluyordu. İlk kurutuculu çamaşır makinesi ise 1924’ te üretildi. Çamaşır makineleri sürekli gelişerek günümüzdeki halini aldı.
Bunları Biliyor Musunuz?» Bir kilo limonda,bir kilo çilekten daha fazla şeker olduğunu,
» Timsahların renk körü olduğunu,
» Sadece erkek kanaryaların öttüğünü.
Bugün Ne İzlesem?Sıkı Aynasızlar-Hot Fuzz(2007).

Aksiyon ve komedi bir arada.
imdb puanı : 8.0/10
http://www.sinemalar.com/film/352/Siki-Aynasizlar/