Mount&Blade (At ve Kılıç)
Sayfa: 1 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 [18]
Yazdır
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
oyunsever94 Offline
Alpha Üyesi

Üyelik Bilgileri
« Yanıt #170 : 30 Aralık 2008, 22:34:09 »

süpermiş de bir orduyu ayakta tutmak zor iş be abi svaşacak adam bulamıyorum
Logged
MR.Kubidik Offline
Alpha Üyesi

Üyelik Bilgileri
« Yanıt #171 : 30 Aralık 2008, 22:37:13 »

@MrClown

Bir kaleyi ele geçir ve kraldan o kaleyi sana vermesini iste. Bunu yapınca sana mektup gelecek bir elçi ile. Sen de ''demek kaleyi vermiyosun kalleş, dostluğumuz buraya kadarmış. kahrol köpek...'' tarzı bir cevap veriyorsun. Seni direk rebel ilan ediyor. Kendi rengin oluyor haritada. Kendi imparatorluğunu kurabilirsin. Bir diğer isyan yöntemi ise verilen görevleri yerine getirmeyerek kralın ve lordların güvenini yitirmek. Benim yaptığım gibi Dustum Khan'ı tahta çıkarmak için çalışabilirsin. Sanjar Khan'ın küçük kardeşidir kendisi. Haksızlıklar yüzünden tahta geçememiştir... Ayrıca Khergitler'in elinde esir tutulan bir Rhodok prensi de vardı sanırım. Dustum Khan'ın sarayında olması lazım. Ona da esaretten kurtulması için yardım edebiliyorsun.

Ayrıca bir krallık içindeki hiçbir lord bir diğerini çok sevmiyor. Sana verdikleri görevleri körü körüne yaparsan direkman rebel ilan ediliyosun. Mesela bir khergit lordu'nun karısı leydi bilmeneye sarkıntılık eden başka bir khergit lordu var diyelim(ki var zaten oyunda). Lord emir veriyor ''karıma asılan herifi öldür para vericem'' diye. Gidiyosun sarkıntılık eden lord'a saldırıyosun. Hemen Sanjar Khan'dan bir elçi geliyor ''Hakanımız emretti: khergit khergit'in dostudur, kavga etmeyin kan dökmeyin... dökeni asarım uleynn!!'' diyor. Sende bu emre karşı çıkarsan rebel oluyorsun.
Logged
MrClown Offline
Alpha Üyesi

Üyelik Bilgileri
« Yanıt #172 : 30 Aralık 2008, 22:45:06 »

Tamam çok teşekkürler, sorum olursa yazarım yine =)
Logged
S.W.A.T Offline
Alpha Üyesi

Üyelik Bilgileri
« Yanıt #173 : 02 Ocak 2009, 03:14:50 »

Şu an yanımda 30 kişi var. Çoğunun durumu oldukça iyi, iki katım kadar orduyu rahat yeniyorum.. Ama okuduğuma göre, yanımızda 120 kişi alabiliyormuşuz.. O zaman nasıl kale alacağım ben? 120 kişiye karşı, her kalede en az 200-250 asker var. Nasıl olacak yahu bu iş Smiley
Tek başına 250-300 kişilik kaleleri fetih etmen zor. Hatta imkansız. Yeni el değiştiren kaleleri takip et. Bir kale başka bir ülkenin kontrolüne geçer geçmez o anda kısa bir süreliğine 35-30 kişi tarafından tutuluyor. O anı yakalayabilirse tek başına bi kale alabilirsin.

Ben mareşal seçilince yanıma 4-5 Lord alıp kalelere öyle dalıyorum.




Buna artı olarak, bir kale aldıktan sonra, sahibi biz mi oluyoruz? Yoksa bağlı olduğumuz krallığın eline mi geçiyor? Ayrıca krallığı yıkıp, o krallığın yeni sahibi olabiliyor muyuz?
Eğer isyancı birliklerdeysen kalenin veya şehrin sahibi sen olursun. Eğer bir krallığa bağlı isen bağlı olduğun kralı feth edilen yerin kimin olacağına karar verir.

Eğer hali hazırda saldırılan bir kaleye sen de yardım amaçlı saldırdıysan muhtemelen sana vermez.

Kalayi tamamen kendi başına (yardım olmadan) alırsan ve bu senin aldığın ilk kalense büyük ihtimalle sana verir.

Kaleyi yine yardım olmadan kendi başına aldıysan ama daha önceden kalen varsa %5 gibi bir ihtimalle sana verir.

Mareşal seviyeye gelip ciddi anlamda bağlı bulunduğun krallığın sınırlarını genişlettiysen, arka arkadaya 5 den fazla mareşal seçildiysen, ve yine yardım almadan (veya 1-2 Lord'luk bir yardım alarak) kale feth ettiysen işte o zaman yeni aldığın kaleyi sana verebiliyor.

Ama şu anki bilgimle kesinlikle bir şehrin yönetimini sana vermiyor.




2.kaleyi istemek.Sonuç %50 sahibi olursun.
%50 mi? Ciddi olamazsın.
Logged
psychorpse Offline
Alpha Üyesi

Üyelik Bilgileri
« Yanıt #174 : 02 Ocak 2009, 03:36:11 »

Alıntı
%50 mi? Ciddi olamazsın.

Yani demek istediğim ya sana vericek ya başkasına.

(click to show/hide)


Edit:Çok fazla yazım hatası yapmışım 3 defa mesajı düzenledim Cheesy

Edit2:4 oldu
« Son Düzenleme: 02 Ocak 2009, 03:40:44 Gönderen: psychorpse » Logged
Sayfa: 1 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 [18]
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer:  

Powered by SMF 1.1.3 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Joomla Bridge by JoomlaHacks.com