Elder Scrolls III: Morrowind
Sayfa: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
Yazdır
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Oblifan Offline
Alpha Üyesi

Üyelik Bilgileri
« Yanıt #10 : 17 Ekim 2007, 00:03:40 »

Morrowind'de de çok saçma şeyler vardı. Oyunun başında Levelimiz düşük olduğu için silahlarla düşmana bir türlü vuramıyorduk.Model grafikleri belki de şimdiye kadarki en kötü çizime sahip.O zamanın grafik kartları desteklemediği için çevre boştu ama çok boştu yav. Hep aynı şeyler , manzara namına hiç bir şey yok.Görevleri takip etmek hem iyi ingilizce hem yüksek dikkat hem de inanılmaz bir sabır istiyordu.Tamam Oblivionda çok kolay ama Morrowindeki sistemden 10 kat daha iyidir.Hızlı seyahat olmaması da bence hiç iyi birşey değil.Çünkü oyunu o kadar uzatıyor ki tarif edilemez yaşanır anca.

Tabi Oblivionun da bir çok eksiği var. Envanter çeşidi yeterli değil,ayrıca biraz daha büyü olabilirmiş, hızlı yolculuk şehirden şehire sınırlandırılsa iyi olurmuş , en önemlisi de oyunda gizemli hiç bir şey yok.Ne gizli hazineler ne de kafa yoran notlar.

Ben yine de Oblivionu Morrowin de tercih ederim. Bence daha eğlenceli ama  daha detaysız.Umarım 5. oyun bu 2 oyunun karışımı bir şey olur.
Logged
Swordwolf Offline
Alpha Üyesi

Üyelik Bilgileri
« Yanıt #11 : 17 Ekim 2007, 00:37:17 »

Level 1'ken düşmana vuramamak bana mantıklı geliyor. Oblivion'da gidip arena şampiyonu oluyorduk. Oyunun sabır istemesi ve bitirilecek bir oyundan çok yaşanacak bir oyun olması beni daha çok çeken etkendir ayrıca. Oyunu bitsin diye değil bitmesin diye oynuyordum adeta ve beklentilerimi fazlasıyla karşıladı. Senin fikrindir, tamamen saygı duyarak söylüyorum bunları. Bahsettiğin mevzularda şahsi yorumumu yaptım sadece. Sözlerimde artniyet yok, yanlış anlaşılmasın.
Logged
Onaga Offline
Alpha Üyesi

Üyelik Bilgileri
« Yanıt #12 : 17 Ekim 2007, 00:43:03 »

Morrowind'de manzara olmamasının sebebi; oyunun Dark Elf mekânı olan Vvardenfell'da geçmesi. Ayrıca bildiğiniz gibi tüm adaya yayılmış bir Blight hastalığı da bulunmakta. Yani cıvıl cıvıl bir ortam beklemek yanlış olur. Görevler konusunda da tek sıkıntım yer tarifleri oluyordu ki bence oyunun zevkli yönlerinden biri o. Bir mağarayı bulmak için saatlerce dolaşmışlığım vardır.

Hızlı seyahat olarak silt strider, teleport ve mark/recall vardı bildiğiniz gibi. Haritadan tıklayıp bir yere gitmekten daha gerçekçi ve daha zevkliydi yine bana göre. Ayrıca levitate ya da jump ile yolculuk etmenin tadı da ayrıdır.

Levelimiz düşük olduğu için düşmanı ıskalamamız gayet normal. Çünkü daha kılıç sallamayı, yayı germeyi yeni yeni öğreniyoruz. Acemiyiz.

Ben de Morrowind'i Oblivion'a tercih ederim. Çünkü daha detaylı. Oblivion'ı her oynadığımda aynı tecrübeleri yaşıyorum. Ama Morrowind'i her açtığımda farklı yollar seçiyordum. Farklı evler olsun, vampir klanları olsun...
Logged
Oblifan Offline
Alpha Üyesi

Üyelik Bilgileri
« Yanıt #13 : 17 Ekim 2007, 01:00:15 »

Morrowind'de manzara olmamasının sebebi o zamanın grafik teknolojilerinin o kadar büyük bi haritada daha fazlasına izin vermemesidir ama ben çizimlerin sevimsizliğinden bahsetmiştim.Gerçi sonra modlarla her türlü Texture çok kaliteli hale geldi ama o başka bi olay.

Hızlı seyahat kısmı Oblivionda sınırlandırılmalıydı.Sadece şehirden şehire şeklinde ama isteseniz yürüyerek ve yüzerek hatta ata binerek her yere gidebiliyosunuz buna karışan varmı ?

Levelimiz düşük olduğu için düşmanı ıskalamamız gayet saçma.Iskalama yerine verilen zararın düşük olması mantıklı olandır.Ayrıca bu ıskalama o kadar iğrenç gösteriliyoduki tarifi imkansız.

Zaten Oblivionun daha az detaylı olması işi pok ediyo.Bir mızrak bile yok en basidinden.Yine de Oblivio çok daha eğlenceli ki zaten tüm oyun otoritelerine göre Oblivionun aldığı puan Morrowind den daha fazla hatta Gamespot Morrowinde 88 vermiş yanlış hatırlamıyosam.

Daha söze gerek var mı ?
Logged
Oblifan Offline
Alpha Üyesi

Üyelik Bilgileri
« Yanıt #14 : 17 Ekim 2007, 01:16:50 »

Bu modlar Oblivion da aradığınız bir çok şeyi karşılıyo :

Modular Oblivion Enhanced = Dev bir mod paketi.Hızlı seyahati iptal etmeden ana görevi ertelemeye kadar onlarca mod.

SaddleBag v1.24 = At eğerinde 250 kg yük taşıyabiliyo

Qarl's Texture Pack III = Oblivionda grafik devrimi. 2GB. iyi bir sistem ve sınırsız internet lazım

Simsalashop 1.1 = Çok pratik bir dükkan


Logged
Oblifan Offline
Alpha Üyesi

Üyelik Bilgileri
« Yanıt #15 : 17 Ekim 2007, 01:30:15 »

Swordwolf@

Oblivionda Arenada şampiyon olmak çok zor bir şey.Mutlaka bir sürü görev yapıp para kazanıp, level atlayıp , güçlü büyüler , iksirler ve silahlar almak şart.Eğer bunlar yapılmazsa ilk rakipten başlayıp sona gelmek kesinlikle imkansız.Ne kadar iyi oynanırsa oynansız ne kadar dengeli karakter seçilirse seçilsin zorluk düşürülmezse imkansız.Hele 3 tane Argonian'ın geldiği bir karşılaşma var ki geçene kadar kim bilir kaç Level atlamak zorunda kaldım.
Logged
Navras Offline
Alpha Üyesi

Üyelik Bilgileri
« Yanıt #16 : 17 Ekim 2007, 07:49:57 »

Sadece şehirden şehire evet ama bununda getirdiği bir handikap var oyunda Oblifan. Oyunda quest yerlerini güzelce açıklama onu o geniş dünyada araştırmak filan kalkmış onun yerine " Ahanda al haritana işaretledim hadi yol al" şeklinde dialoglar gelmiş.

Iskalama olayı olması gereken birşey evet ama dediğin doğru o kadar da çok olmamalıydı. Fakat küçük küçük hasar verme olayı şurda patlar oda silahınızın her dövüşte çok büyük hasar almasıdır. Gerçi onu yapan bunuda ayarlardı.

Gamespot olayına istersen hiç girmeyelim çünkü konu çok alakasız yerlere gidecek ben düşünceleri mi söylersem Smiley)))
Logged
Oblifan Offline
Alpha Üyesi

Üyelik Bilgileri
« Yanıt #17 : 17 Ekim 2007, 12:31:54 »

Yav bu oblivionu yapanların oyunu yaparken düşündüğü 2 şey var.

1)İnanılmaz esneklikdeki mod sistemi : Bu mod olayı biraz fazla kolaya kaçmalarını sağlamış.

2)Konsollar : Malesef konsollarda strateji ve adam gibi FRP olmuyo.Bu yüzden oyun biraz arcade kalmış.
Logged
Swordwolf Offline
Alpha Üyesi

Üyelik Bilgileri
« Yanıt #18 : 17 Ekim 2007, 18:40:44 »

Oblifan, maalesef tarafsız yorumlar yaptığını düşünmüyorum gerek savunmaya başka oyun sitelerinin verdiği notları karıştırman gerekse nickinin "Oblifan" olması sebebiyle. Yolculuk sisteminin Morrowind'ten 10 kat iyi olduğunu söylemişsin Oblivion'da, bence sen "Oynayayım da bitsin şu oyun." mantığıyla oynuyorsun oyunu. Eğer bir RPG bana MMORPG'den daha çok insanlarla oynuyormuşum hissi veriyorsa, ben o oyuna RPG derim. Oblivion'da NPClerle konuşurken bana yapaylığı hissettiren bir şeyler oluyor her zaman, oysa ki Morrowind'te bir guarda bile yaklaşırken tedirgin oluyorum. Fikirlerin şahsi olduğu için cevap yazmayacaktım ama "Daha söze gerek var mı?" gibi fanatiklik simgesi bir cümle ile karşılaşınca başlığın çoktan amacından saptığını farkettim. Bu arada arena şampiyonu olmak bahsettiğin kadar zorsa, sanırım ben hile ile oynuyorum ki bu kadar kolay geldi. Arena şampiyonu olmak Fable'dan bile kolaydı neredeyse. Oblivion grafik olarak şölendir, eğlencesi de doruktadır ama bana göre her zaman Morrowind'in gölgesindedir. Özellikle belirtiyorum bunların benim düşüncelerim olduğunu. Gamespot isterse 100 versin, bu onu daha iyi bir oyun mu yapar? Gamespot kimdir yahu, oyunu oynayan benim. Benim düşüncelerimi değiştirebilir mi ya da sen böyle yazınca bizim düşüncelerimiz, oyun anlayışımız etkilenebilir mi? Sen bize Gamespot'un verdiği notu gösterince Oblivion'ın daha iyi olduğu mu kanıtlandı? Bizler burada kişisel fikirlerimizi sunuyoruz sadece oyun hakkında, kimseye Morrowind'in Oblivion'dan iyi olduğunu kabullendirmeye çalışmıyoruz. Herkesin fikri kendinedir, PES-Fifa fanatikliğine dönmesin bu başlık da lütfen. Sizden de ricam ne başlığı bu hale getirin ne de oyunlar arasındaki karşılaştırmayı kesin sonuçlarmış gibi gösterin. Gamespot değil Bethesda açıklama yapsa "Oblivion, Morrowind'ten iyidir." diye, bu oyuncuların fikrini zerre etkilemez. Herkes kendisine göre oynar oyunu, açıklama yapan ya da puan veren firmaya göre değil. Ne biz kanıtlayabiliriz Morrowind'in iyi olduğunu ne de başkaları Oblivion'ın daha iyi olduğunu kanıtlayabilir. Herkesin düşüncesine ve oyun anlayışına saygılı olmak zorundayız.

"Daha söze gerek var mı?"
Logged
Navras Offline
Alpha Üyesi

Üyelik Bilgileri
« Yanıt #19 : 17 Ekim 2007, 19:08:13 »

Daha söze gerek yok kesinlikle bütün yazdıklarının altına imzamı atıyorum.
Logged
Sayfa: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer:  

Powered by SMF 1.1.3 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Joomla Bridge by JoomlaHacks.com